TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 7 of 32 FirstFirst ... 23456789101112172227 ... LastLast
Results 151 to 175 of 792

Thread: Tafferpatcher: unofficial complete patch for Thief 2

  1. #151
    Member
    Registered: Jun 2001
    Location: NYC
    I'd suggest also posting this in the Legacy Gaming Tech Help area.

    And I haven't tried it yet but awesome job... now who wants to make one for Thief 1?

  2. #152
    This thing is great - thanks for all your work on this, DJ Riff

  3. #153
    Thank you very much for TafferPatcher. I have been trying for over a year to get Thief2 working on newer hardware and failed. I've even kept an older machine around primarily so that I can still play Thief. However, I just got hold of TafferPatcher and it installed everything and it worked first time.

    For info, I have the game working on Win7 64 bit, running at 1920x1200 on a GeForce 285GTX and also using EAX sound effects on a Creative titanium (thanks to Creative Alchemy).

    Thanks again.

  4. #154
    Will there be support for 'Thief - The complete collection' ?
    The good things about it: Thief Gold, Thief 2, Thief DS all on one DVD (including some fixes for XP/Vista)
    Unfortunately TafferPatcher does not recognize the DVD.
    Is there a workaround ?
    I had to answer NO when it asked for 'Complete Install'.
    Although it did install some mission-fixes, I did not even find the MossArrow-fix applied.

    Thanks!

  5. #155
    Member
    Registered: Sep 2002
    Location: Italy , Forlž
    I don't know how but TafferPatcher worked even on my cranky laptop with XP SP2 installed on drive F:

    This thing is great.

  6. #156
    Quote Originally Posted by gnartsch View Post
    Will there be support for 'Thief - The complete collection' ?
    1. Install the game (without Tafferpatcher)
    2. Put Tafferpatcher into the T2-directory
    3. Run Tafferpatcher.

    It works just fine

  7. #157
    Taking a break
    Registered: Dec 2002
    Does it require .NET or some other nonsense

  8. #158
    Member
    Registered: Jan 2009
    Location: Germany
    Why is .NET nonsense?

  9. #159
    Member
    Registered: Mar 2001
    Location: Ireland
    Because it's huge and bloated considering that you have to install the entire monster if you just want to run a program that uses Windows Forms (which is only a small fraction of the framework). Of course, since Windows comes with it at this stage, as do the service packs...

  10. #160
    Taking a break
    Registered: Dec 2002
    The fuck, they put it in 7 by default?

    Hope Java sues them or whatever.

  11. #161
    Member
    Registered: Mar 2001
    Location: Ireland
    Vista and 7, yeah.
    It's a bunch of libraries, why is it so evil? Apart from being huge compared to earlier stuff like MFC?

    And Sun didn't so much sue Microsoft as keep the fact that they could as leverage to stop Microsoft ever suing them (they've used it in the past.)

  12. #162
    Member
    Registered: Jul 2006
    Location: Moscow, Russia
    Quote Originally Posted by Koki View Post
    Does it require .NET or some other nonsense
    No, it doesn't. It runs on fresh Win98 setup.

  13. #163
    Quote Originally Posted by fibanocci View Post
    1. Install the game (without Tafferpatcher)
    2. Put Tafferpatcher into the T2-directory
    3. Run Tafferpatcher.
    Thanks !
    Works fine now even with "Thief - The Complete Collection"

    Oh, and when I was referring to the vine-arrow, I was actually thinking of the Moss-arrow fix.
    I know that there is a fix around that makes it behave like in Thief 1:
    means : moss spreading in random directions instead of forming a diamond.
    See 'Useful changes to your GameSys' - qolelis - 14th Nov 2008 02:17
    Stupid me !
    Last edited by gnartsch; 28th Jun 2010 at 16:57.

  14. #164
    Taking a break
    Registered: Dec 2002
    Quote Originally Posted by DJ Riff View Post
    No, it doesn't. It runs on fresh Win98 setup.
    Ah, nice to see there are still people who know how to code/script.

  15. #165
    Member
    Registered: Jul 2006
    Location: Moscow, Russia
    Quote Originally Posted by Koki View Post
    Ah, nice to see there are still people who know how to code/script.
    Actually, it's not me, it's Inno Setup creators. I'm just scripting their engine.

  16. #166
    Member
    Registered: Jan 2009
    Location: Germany
    Quote Originally Posted by Koki View Post
    Ah, nice to see there are still people who know how to code/script.
    Does that mean, that people which are using .NET cannot code?

  17. #167
    New Member
    Registered: Jul 2010
    Location: Sweden
    Just registered to say thank you! Been struggling with all these patches and whatnot forever and this patcher made it all so easy. Running Thief 2 on W7 x64 now and so far it's working like a charm. Thanks again.

    Edit: This thread should really be a sticky.

  18. #168
    Great patch and everything works as advertised. However, I have to ask: How do you change widescreen resolutions once the patch is installed? I went from a 1920x1200 monitor to a 1920x1080 monitor, but I can't get any image when I open the game. I tried changing the resolution value in the .ini file to no avail. I only hear the audio.

  19. #169
    Member
    Registered: Sep 2003
    Location: Cambridgeshire UK
    This bit in the DDFix thread says that the resolution settings in both DDFix.ini and Cam.cfg must be the same.

  20. #170
    Member
    Registered: Jul 2006
    Location: Moscow, Russia
    Just re-run the patch to the same directory with the same set of components (or un-check everything and choose NOT to uninstall un-checked ones when asked) and specify the resolution again.

    It's not only .ini and .cfg files, thief2.exe must be re-patched for the new widescreen resolution.

  21. #171
    Member
    Registered: May 2001
    Location: Mountain Home AR. USA
    Just installed T2 with tafferpatcher on my HP laptop. Intel core i7 quad. It runs like a champ. Even the fan missions. This is the best thing since sliced cheese. Been tryiing to get his to work for over a week. Just discovered this thread by accident. Thank you so much. Can't wait for the T1 and T3 versions.....

  22. #172

    Thanks Alot

    I just wanted to say Good Work and Thanks So Much


    I'm a huge fan of the Thief Series and I've been trying forever to get Thief 2 to run on both my Vista and Windows 7 PC's both 64 Bit BTW.

    Your program was easy to use and works great I would like to see support for Thief 1 and Thief Gold in the future aswell.

    I just can't tell you again how glad I am I found this program

    Keep Up the Good Work

  23. #173
    Member
    Registered: Sep 2001
    Location: New York, NY
    I'll be darned -- this thing works, and it works well. Nice job.

  24. #174
    Member
    Registered: Mar 2009
    Location: Los Angeles, 2019
    I would love to see some TDP/G support, because I can't get gold to install on 7 X64.

  25. #175
    Member
    Registered: Aug 2003
    Location: Jafaville New Zealand
    Quote Originally Posted by Albert View Post
    I would love to see some TDP/G support, because I can't get gold to install on 7 X64.
    Press Windows Button + R

    Type x:\setup.exe -lgntforce
    (where x is your optical drive)

    If this does not work, try setting compatibility for the exe to 98/ME

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •