TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 51 to 75 of 134

Thread: Thief Series FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (Technical / Purchasing / Etc.) - 2012

  1. #51
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    another bump - I know that a complete overhaul is a bit of a pita, but deleting the outdated stuff should only take a couple of minutes.

  2. #52
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    A bump isn't needed? This thread is stickied already. As for the old stuff, I see no point in removing it, it can still be relevant. Sure there's some out of date stuff, but unless something is completely useless now I think it's fine. If you have something specific you'd like to address, I'll take a look.

    Also, it might be time to hand this over to someone else. I wish you could make it so that more than one member could edit the OP, but only I can edit it (or moderators of course, which isn't their job to edit this thread.)

  3. #53
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    Thief 3 freezes (locks up) when using a widescreen resolution. What can I do to fix it? - points to an old fix with a broken link. sneaky update should be linked there.

    Link: Click here OLD (posted by clearing) - same thing.

    Thief 1, Gold, and/or 2 freezes or shows a black screen (direct 3d device does not accurately report texture memory usage) on startup or when starting a mission; what should I do? - this is very, very old stuff. probably should be tagged as such, or removed.

    When I try to play Thief by clicking on the shortcut nothing happens or the game crashes! - this will probably do more harm than good as well.

    What is DDFix? - again, a note about DDFix being deprecated would be nice. we don't want people to download and use it unless they are trying to do something very specific.

    Game freezes/crashes within a minute / Running Thief on a Dual-Processor/Dual Core System or Got a Pentium 4 with Hyper-threading - again, mostly old stuff. a link to the NewDark topic would be better.

    Game Stops Responding (Hangs) or Quits Unexpectedly When Introductory Video Clip Is Played - the same.



    generally, there is a lot of stuff that can be considered useless (yes, still valid in theory, but come on - do we really want people reading about 10 year old drivers, and DDFix gui?). generally, you don't really want useless stuff (a.k.a. stuff that is maybe relevant to every 1000th user) in FAQs. maybe it's time to archive the current version and do some serious streamlining.

  4. #54
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    Thanks, I've made some modifications to the thread. I should have said this in my last post, but a lot of this stuff is old because I copied it from the original thread that was stickied and only added new stuff in addition to it.

    After reviewing the things you mentioned, I can see what you mean, but don't entirely agree with you're general sentiment. However, I guess if people really wanted to they could go find the old archived FAQ (assuming this can be done easily), so perhaps I could delete a bunch of old stuff in this thread. I just figured it'd be best to keep some old stuff in there just in case someone out there needs it. Also, looking at the post date, it's been three years since I originally posted this so there was definitely need for an update in regards to NewDark specifically, which Nickie did a rather nice job of addressing by editing my post.

  5. #55
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    as long as there is no bad stuff like broken links and old fixes that do more harm than good, any form is ok I guess.

    it's not like anyone reads FAQs these days.. -_-

  6. #56
    Member
    Registered: Jun 2011
    Location: Trapped in Constantine's couch
    Sorry again to resurrect a post, but I don't believe there is anything in the sticky about this; where are Thief 3 Screenshots located? Do they only work by pressing Print Screen then leaving the game to paste it into an image? I want to do blog reviews of Thief 3 FMs, but the screenshots are outrageously time consuming this way.

  7. #57
    Member
    Registered: May 2009
    Location: Germany
    You could use FRAPS.
    Just configure it to hide the ugly fps numbers and simply use its convenient screenshot feature.

  8. #58
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    T3 doesn't have a built-in screenshot function, unfortunately. An alternative to Fraps is Dxtory, which can save as PNG and doesn't add a watermark.

  9. #59
    Member
    Registered: Jun 2011
    Location: Trapped in Constantine's couch
    Quote Originally Posted by snobel View Post
    T3 doesn't have a built-in screenshot function, unfortunately. An alternative to Fraps is Dxtory, which can save as PNG and doesn't add a watermark.
    Many thanks! Dxtory looks great and will likely help me out with more than just the screenshots. Downloading...

  10. #60
    Member
    Registered: Jun 2011
    Location: Trapped in Constantine's couch

    Take Screenshots Easily

    I couldn’t get the other programs to work for what I wanted to do, so I finally found this free print screen program for taking screen shots. Works with Windows XP, Vista, 7, and 8. No watermarking, unless you want to make your own.
    Gadwin Information & Download Gadwin
    I started a thread here with more details.
    Last edited by Sycamoyr; 6th Jul 2014 at 14:17.

  11. #61
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    So you can't just hit printscreen and then paste the resulting information into an image program?

    I'd muster a guess that the answer is no. In that case, I can add this information to the FAQ.

  12. #62
    Member
    Registered: Jun 2011
    Location: Trapped in Constantine's couch
    Quote Originally Posted by sNeaksieGarrett View Post
    So you can't just hit printscreen and then paste the resulting information into an image program?

    I'd muster a guess that the answer is no. In that case, I can add this information to the FAQ.
    Wherever it needs to be moved is fine with me. To answer your question, Gadwin saves the images to a directory of your choice, no having to leave the game and paste it into an image program. You can also decide what format to save in, options such as .jpg, .gif, .png, and others.
    So when Gadwin is turned on, print screen will work like I described; otherwise, when you turn off Gadwin, print screen will work as normal. I just found it rather cumbersome to take multiple images, some while in motion, and then have to return to the desktop after each time I pressed the print screen button. With this, I can take many images and then browse through for the "keepers" later

  13. #63
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    Ah, I see. I can see how that would be much more useful (and efficient) than just using print screen (without gadwin I mean.)

  14. #64
    New Member
    Registered: Feb 2010

    Any hope for win7 x64 users if after registering LGVID.AX movies still doesn't play?

  15. #65
    Member
    Registered: Jul 2012
    Location: Finland
    Try running as admin, if not already.

    EDIT: Oh, registering LGVID.AX isn't needed with NewDark anymore, now is it? Use it.
    Last edited by DiMarzio; 2nd Aug 2014 at 17:52.

  16. #66
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    Yes, if you use NewDark then the movies should play with no problem.

    However, if you insist on keeping 1.18 (either for not wanting to use NewDark or for Thief 2 multiplayer or otherwise) then we'd have to investigate this further, which should be in a separate thread.

  17. #67
    New Member
    Registered: Feb 2010
    Quote Originally Posted by sNeaksieGarrett View Post
    Yes, if you use NewDark then the movies should play with no problem.
    I'm a slowpoke, wasn't using NewDark. Thank you!

  18. #68
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Smyrna, TN

    Thief 2 New Dark

    I had a problem running Thief 2 and had to reinstall the game. I updated to 1.18 and the game missions seemed to run just fine. I then decided to upgrade to New Dark which I did and now the game has problems. The game is so dark that you can see very little. I went into the controls and discovered that the gamma setting would no longer work. This caused the mission to become unplayable.

    No matter where I slid the control, it would not control the light and dark of the game. Is there some patch for this or do I just have to reinstall the game and start over.

  19. #69
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    I suggest you try patching your 1.18 install using tafferpatcher.

  20. #70
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Smyrna, TN
    Ok, I tried this, but still too dark to play.

  21. #71
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    intel gpu, right? make sure d3d_disp_no_rgb10_buf is not commented out in cam_ext.cfg.

  22. #72
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    If you need further help I suggest posting it in a more proper thread/creating a new thread.

  23. #73
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Smyrna, TN
    Thanks voodoo47. This corrected my problem. I can now play the game
    Last edited by K-corlew; 6th Aug 2014 at 16:05. Reason: correction

  24. #74
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Earth
    Great, glad that worked. I honestly wasn't sure how to help you on that.

  25. #75
    Member
    Registered: May 2004
    Location: Canuckistan GWN
    Not sure if this is the place to post this but I have searched for this problem elsewhere and can't find it...

    I recently bought Thief 3 from Steam and got if running on my 64 bit machine.

    My problem is that any new game or movement between map areas within a mission, causes my control bindings to reset.

    I used the T3FovPatch and T3Tweaks to get the game stable. I haven't tried the T3Gold_public_beta mod yet.

    If anyone can help or direct me to the appropriate thread I would appreciate it.


    Thanks.

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •