TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 3 of 96 FirstFirst 12345678131823283338434853 ... LastLast
Results 51 to 75 of 2393

Thread: TFix: unofficial patch for Thief1/Gold

  1. #51
    And Servants.

  2. #52
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Quote Originally Posted by jtr7 View Post
    As well as coloured lighting, and even more T2 elements.
    Quote Originally Posted by wonderfield View Post
    And Servants.
    Neither of which have anything to do with patching Thief.

  3. #53

  4. #54
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    1.04 is out, the texture pack has been integrated.

  5. #55
    Member
    Registered: May 2010
    in readme_hdxp.txt

    you said
    -the hand model will look a bit weird. no way around this for now.
    did you check "Character Detail" ingame option?

    my acquaintance solves weird hand model trouble by just set the Character Detail to High.
    but he didn't used your tgfix, i just teach him as my install way.


    and have you see this thread?
    http://www.ttlg.com/forums/showthrea...36#post1687640

    in your tgfix install.cfg
    you set resname_base to
    resname_base .\mods+.\mods\EP\Thief1+.\mods\EP+.\res
    but you should check that thread,
    you can see resname_base arrange is different from yours.
    as that thread, load EP first, and rest later.
    i guess there are reason why set that so.

    not .\mods first as your tgfix install.cfg
    i think it should be EP first, and .\mods later

    sorry for my bad english
    i hope it should improves your stuff.
    Last edited by kokobollo; 9th Feb 2012 at 04:45. Reason: install.cfg suggestion

  6. #56
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    -the radeonhd_xp hand model not displaying correctly is caused by a bug in the hand rendering. there is no way how to fix this if you are using ddfix 1.5.6 (latest stable version for hradeon+xp users).

    -the install.cfg works exactly like I want it to. IT rule no. 1: if it ain't broke, don't fix it.

  7. #57
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    Quote Originally Posted by BizkitBoy View Post
    ..why don`t the other fixes for T2 like t2_skies work for TG as well?
    close enough. first post updated.

  8. #58
    New Member
    Registered: Feb 2012
    Location: Bucharest, Romania
    Great work with the sky in "Break from Cragscleft Prison", it looks actually nice

    Regarding kokobollo's suggestion about resname_base field in install.cfg, I have a small question: right now, do the textures look like in the 5th picture of the indicated thread http://www.ttlg.com/forums/showthrea...36#post1687640 ? Because right now all those patches are included in this tafferpatcher and I`m curious if it really doesn`t make a difference how resname_base is written. Again, I`m just asking

  9. #59
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    there is ton of issues with the hand models - it took me quite a while to get them looking the way I wanted to (and they are still far from perfect. the only real solution here it to make a new model essentially from a scratch, but I lack skills for that). the install.cfg makes sure that everything is loaded correctly from the giant mess of files in the "mods" folder.

  10. #60
    hello voodoo47, how is it going pal ? Hope things getting more in the way you would like to be..
    after one year, i decided to try it again, hope this time i will not live unwanted errors hopefully, hehe...

    will let your know about.

  11. #61
    Member
    Registered: Jul 2010
    Thank you voodoo47, this package is great!

    I will offer two problems I experienced and the workarounds I used.

    1) Even using the RadeonHD fix, my PC would not start the game with the supplied patch executable.

    Workaround: I had to use the "Thief Gold: Nvidia 5x.xx Driver Fix":


    http://www.thief-thecircle.com/download.asp?fid=727


    ( I have a ATI Radeon HD4650 AGP)

    That fix requires that I manually set the processor affinity in the Task Manager. A small price to pay
    but I wish that the affinity fix was also included.


    2) The new water renders as lines.

    Workaround:

    I had to delete all the new water sub-directories in RES (etc) and now I've got original Thief Gold water.


    Altogether this is still a helluva package
    Last edited by nbohr1more; 20th May 2012 at 19:21.

  12. #62
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    1) affinity fix is included (ddfix). by using the nvidia fix, you are bypassing ddfix completely, but if that gets it running, well, ok..

    2) water will not work with ddfix disabled.

  13. #63
    Member
    Registered: Jul 2010
    That's odd?

    Perhaps it's placebo but Bloom is working and I presume DDFIX is
    required for that?

    Also the resolution changing from DDFIX GUI works as expected (though I admit that may
    just be Cam config changes).


    I had DDFIX working with a fresh install but after installing Dark Loader I was getting CTD errors as soon as I launched Thief. Removing DDFIX resolved that problem but left me limited to 800x600 resolution and Software Rendering. I applied the Nvidia fix and was able to launch properly then applied DDFIX and it seemed to acknowledge DDFIX.ini changes...

    I would probably try the reverse order (install Dark Loader then DDFIX ) but I'm not in the mood to upset the apple cart at the moment...

  14. #64
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    yeah, if it works, don't fix it.

  15. #65

  16. #66
    New Member
    Registered: Jan 2009
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    I can't get it to DL. I tried the link on the page and also the download under file. It must be me again.

  17. #67
    Moderator
    Registered: Apr 2003
    Location: Wales
    I've uploaded a copy and pm'd you a download link. I'd put it here but it's only good for a couple of weeks and I'd forget to come back and delete it. Hope it works for you.

  18. #68
    New Member
    Registered: Jan 2009
    Quote Originally Posted by nickie View Post
    I've uploaded a copy and pm'd you a download link. I'd put it here but it's only good for a couple of weeks and I'd forget to come back and delete it. Hope it works for you.
    Thank you for going to the trouble to help me. I did download the file and I do have the game up and running. I got through the training sessions and onto Lord Balford's mission. The game runs smoothly and I am a happy camper.
    I don't think I have done the Tafferpatcher correctly yet though. Using the 2 new icons to start the game don't quite work. They both give me a small window. I do get the message that I need to upgrade Directx to 6 so I think I didn't do something right. However the game runs well with the original icon and I am ok with how it is. I am not crashing at this point.
    I do thank everyone that gave me help I couldn't have gotten this far without you all.
    Last edited by StickyFingaz; 24th May 2012 at 20:17.

  19. #69
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    yeah, the dreaded dx message. basically, you should never see it, unless ddfix fails to work for some reason. make sure you are not running the game from program files or some other protected location, and that you have really copied all the files according to the readme. posting your full system specs might help as well.

  20. #70
    New Member
    Registered: Jan 2009
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    yeah, the dreaded dx message. basically, you should never see it, unless ddfix fails to work for some reason. make sure you are not running the game from program files or some other protected location, and that you have really copied all the files according to the readme. posting your full system specs might help as well.
    I used the original game icon as a shortcut on my desktop running it right out of the Thief folder. In that folder is the TGfix 1.06 folder, which contains the movecrf batch file. When I dbl click on it from within that folder I get this:

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\bitmap.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\books.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\default.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\editor.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\fam.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\intrface.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\mesh.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\motions.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\obj.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\pal.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\snd.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\strings.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>pause
    Press any key to continue . . .

    And if I move the batch file to the Thief folder I get this
    :
    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\bitmap.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\books.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\default.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\editor.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\fam.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\intrface.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\mesh.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\motions.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\obj.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\pal.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\snd.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\strings.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.

    D:\Thief\tgfix1.06>pause
    Press any key to continue . . .

    The Res folder has a DDfix folder and that has 2 other folders a Fam and t2water folder. This is why I say I know I didn't do something right but I thought I followed the readme down the line. Still the game is running ok.

    As far as my system specs:
    OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
    Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name (Name here)
    System Manufacturer System manufacturer
    System Model P5Q-PRO
    System Type x64-based PC
    Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz, 3003 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 2102, 2/23/2009
    SMBIOS Version 2.5
    Windows Directory C:\Windows
    System Directory C:\Windows\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume3
    Locale United States
    Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7601.17514"
    User Name (name here)
    Time Zone Eastern Daylight Time
    Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
    Total Physical Memory 4.00 GB
    Available Physical Memory 2.53 GB
    Total Virtual Memory 8.00 GB
    Available Virtual Memory 6.31 GB
    Page File Space 4.00 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    I am not very computer savy but I did try my best to follow your guide lines. Something on my attempt or my computer configuration just didn't go the way it was planned. Your hard work got my copy to play and for that I am thankful.

  21. #71
    Member
    Registered: May 2009
    Location: Germany
    Quote Originally Posted by StickyFingaz View Post
    I used the original game icon as a shortcut on my desktop running it right out of the Thief folder. In that folder is the TGfix 1.06 folder, which contains the movecrf batch file. When I dbl click on it from within that folder I get this:

    D:\Thief\tgfix1.06>move ".\bitmap.crf" ".\REs\"
    The system cannot find the file specified.
    ....
    Hi !
    The obvious problem is that there should be no tgfix1.06 folder at all.
    The entire content (or at least the part you want to be replaced) of that directory should have gone right into D:\Thief
    But indeed you have not done anything wrong. The problem is that the ZIP comes with that irritating subfolder already.


    so.... move everything from D:\Thief\tgfix1.06 into D:\Thief and run the batch file again.


    Code:
    1) extract the contents of the archive to your TG folder, overwrite old files (if you want the old look without all the hires mods, do not copy over "mods" and "res" folders).
    2) run movecrf.bat (moves all original thief crfs to the RES folder. all orginal crfs MUST be in the RES folder for things to work properly). GOG edition should already have the crfs at the proper place (but double check to be sure).
    3) edit cam.cfg and modify game_screen_size line to reflect the resolution you want (the default is set to 1024 768). do NOT do this if you are running hdradeon card under winxp-see readme_hdxp.txt in the hdradeon_winxp folder.
    The instructions say to extracte the entire content of the ZIP into your Thief folder, but this is obviously wrong.
    What it really is trying to say is to move the content of the tgfix1.06 folder into your Thief folder.
    Last edited by gnartsch; 25th May 2012 at 12:18.

  22. #72
    New Member
    Registered: Jan 2009
    Man I am glad there is such a great group of followers for this game. I did what you suggested and the game runs good. No more Directx6 message just straight to the game. Thanks

  23. #73
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    will remove the subfolder in the next version to avoid this.

    edit: done, 1.07 is up.
    Last edited by voodoo47; 26th May 2012 at 20:07.

  24. #74
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Have you considered creating an installer to automate the process (e.g. using something like NSIS)? It could avoid ambiguities and people count choose which enhancements to install.

  25. #75
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    yes I did, and even had a look at one or two, but it looked way too complicated for me (my skills in this field are below average I'm afraid). I will try to figure it out when my exams are over.

Page 3 of 96 FirstFirst 12345678131823283338434853 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •