TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 7 of 44 FirstFirst ... 23456789101112172227323742 ... LastLast
Results 151 to 175 of 1096

Thread: Sneaky Upgrade: Unofficial patch for Thief 3

  1. #151
    Clearinghouse
    Registered: Aug 2002
    Location: Siberia, Russia

  2. #152
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Thanks!
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  3. #153
    Member
    Registered: Feb 2003
    2 things -

    • Since version 1.1.1 and the latest version the brightness selector in-game no longer works.
    • Since versions 1.1.2 the Fm selector wont choose the path I had previously set for my FMs.


    my specs:
    Intel Core i5 2500 3.4GHz
    8GB RAM
    G-byteGeForce GTX 670
    Creative Labs Xfi
    Monitor 16:9 with FullHD res (1680x1050)
    Windows 8 Pro 64-bits
    JohnP's texture pack

  4. #154
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Quote Originally Posted by bikerdude View Post
    Since version 1.1.1 and the latest version the brightness selector in-game no longer works.
    I can't reproduce this. Better check that your options.ini file is writable. If it is, can you change other options and they'll stick?

    Since versions 1.1.2 the Fm selector wont choose the path I had previously set for my FMs.
    Do you get an error message? Better post the following paths:

    • The path to your FM archives (this is the problem path, yes?)
    • The path to where FMs are installed
    • The game installation path
    • The savegames path

    Windows 8 Pro 64-bits
    I've a feeling I'll have to get Win8 in the end, just so I can test this thing.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  5. #155
    Member
    Registered: Feb 2003
    Quote Originally Posted by snobel View Post
    Better check that your options.ini file is writable. If it is, can you change other options and they'll stick?

    • The path to your FM archives (this is the problem path, yes?)
    • The path to where FMs are installed
    • The game installation path
    • The savegames path
    Its readable, and no what ever setting I select in-game the brightness setting is unaltered.

    • D:\Downloads\Games\Thief\Missions\Archive
    • D:\Downloads\Games\Thief\Missions\
    • E:\Games\Thief\T3\
    • D:\Documents\Thief - Deadly Shadows\SaveGames - (I would like to changes this as per the sneaky readme)

  6. #156
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Quote Originally Posted by bikerdude View Post
    Its readable, and no what ever setting I select in-game the brightness setting is unaltered.
    Can you manually edit the Brightness setting in options.ini? Edit: When you get FMs working again, see if the brightness works when playing one of those (because different options files are used).

    • D:\Downloads\Games\Thief\Missions\Archive
    • D:\Downloads\Games\Thief\Missions\
    The archive path can't be inside the FM installation path (FMSel restriction). Either move the installed FMs and FMSel's private files to a subfolder of Missions and edit SneakyOptions.ini to change the InstallPath option accordingly, or (easier) move Archive up into Thief.

    Did this work previously? IIRC FMSel always had that restriction.

    D:\Documents\Thief - Deadly Shadows\SaveGames - (I would like to changes this as per the sneaky readme)
    What does it say in the readme? (No-one reads the readme, including me. )
    Last edited by snobel; 15th May 2013 at 01:32.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  7. #157
    Member
    Registered: Feb 2003
    I will check all this when I get home this evening.

  8. #158
    Member
    Registered: Feb 2003
    Quote Originally Posted by snobel View Post
    • When you get FMs working again, see if the brightness works when playing one of those (because different options files are used).
    • The archive path can't be inside the FM installation path (FMSel restriction).

    • I have tried various brightness settings and while the setting are saved the in-game brightness never changes.
    • Ok got the FMs working by using the following paths

    - E:\Thief\T3\Fms - The FMs Im playing are un-archived to here
    - D:\Downloads\Games\Thief\Missions\T3 - this is where I have always downloaded and stored my missions

    I can confirm the brightness slider works in-game with v 1.1.0, not having the brightness working in the latest version is a major ball ache.

    And in addition, 1.1.2 re-breaks the vysnc/lockpic/wall-hug issue.
    Last edited by bikerdude; 8th Jun 2013 at 08:24.

  9. #159
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Quote Originally Posted by bikerdude View Post
    I have tried various brightness settings and while the setting are saved the in-game brightness never changes.
    I can confirm the brightness slider works in-game with v 1.1.0, not having the brightness working in the latest version is a major ball ache.
    The only thing I can think of that could cause something like this is if your graphics driver needs to give T3Main.exe special treatment - and because of the patching it's not recognized anymore.

    If you're up for it I'll PM you some experimental files to try later.

    And in addition, 1.1.2 re-breaks the vysnc/lockpic/wall-hug issue.
    This may be the same issue, but if you have a monitor that can do high refresh rates, then try enforcing 60 Hz.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  10. #160
    Member
    Registered: Sep 2007
    Location: Campo, CA
    I am having the same problem with T3 brightness in Windows 8. I can change in the game, and change in the options.ini, but the actual brightness does not change at all. My T3 fms are in a subfolder of desktop, while main game is in my programs folder.

    I gave myself a thief installation party last night on this new machine and everything from T1 on up went in slick. Initially, I had the same problem with brightness in all three patches: TFix 1.15, Tafferpatcher, T3 Sneaky Upgrade.

    However in the T1 and T2 patches, I was able to edit their respective cam_ext.cfg files to uncomment d3d_disp_no_rgb10_buf and this solved my problems with TG and T2. I can now adjust gamma in-game.

    I've been blundering about looking for a similar fix for T3, but have so far not found it. It is literally too dark to see where I'm going. I'm not all that confident about editing files without guidance, so am eagerly waiting to see if a fix for this appears.

  11. #161
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    that would suggest that you have an intel integrated graphics card = intel driver issue. buying a real graphics card is probably the only proper solution here.

  12. #162
    Member
    Registered: Sep 2007
    Location: Campo, CA
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    that would suggest that you have an intel integrated graphics card = intel driver issue. buying a real graphics card is probably the only proper solution here.
    As it happens, that is exactly what I have. Luckily, I have an adequate card on hand in the machine I just replaced. I'll install it tonight and post the results. Thank you!

  13. #163
    Member
    Registered: Feb 2003
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    that would suggest that you have an intel integrated graphics card = intel driver issue. buying a real graphics card is probably the only proper solution here.
    No, it effects my GTX670 under windows 8.
    Quote Originally Posted by Old and Cunning View Post
    As it happens, that is exactly what I have. Luckily, I have an adequate card on hand in the machine I just replaced. I'll install it tonight and post the results. Thank you!
    Its a problem with SU and windows 8, so untill this is fixed just use 1.1.0.

  14. #164
    New Member
    Registered: Jun 2013
    Hey guys, I've looked through this thread and hadn't found an anwser to my question, so I'll ask it.
    I download Thief DS from Steam, launch it for the first time and then install Sneaky Upgrade 1.1.2. After that the game just silently crash right after launch. I tried different settings(always launch with FM or not), launched via steam and via link on desktop - result is the same. 1.1.1.1 gives the same result, however the 1.1.0 is working, so I presume the problem is in FM. I could play with it, but I'd like to figure out how to launch newer versions, so - any ideas on what the problem is?
    Windows 7 x64, NVIDIA GeForce 560 Ti.

  15. #165
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Try this, it will free the game from Steam, and make it independent of the registry:

    1. Uninstall any patches
    2. In Steam / Library:
      • Right-click T:DS and select Properties
      • In the Local Files tab, click Verify Integrity and let it complete
      • Click Browse Local Files. An explorer window will open
    3. Exit Steam and close down any virus checker
    4. In Explorer, go up one level to the "common" folder and copy (best, if you have the disk space) or move the "Thief Deadly Shadows" folder to a neutral location, such as C:\Games (so the new game path will be C:\Games\Thief Deadly Shadows)
    5. In the new location, go to the System folder and rename or move T3.exe
    6. Download this file and copy the T3.exe it contains into the System folder
    7. Move the SaveGames folder in Thief Deadly Shadows\Save up one level, so that the path is C:\Games\Thief Deadly Shadows\SaveGames
    8. In the System folder, make a new file called Sneaky.ini and paste the following into it:
      Code:
      [install]
      IgnoreSavesKey=true
      This will set the path for savegames to the game installation path, overriding the registry.
    9. Install the Sneaky Upgrade, make sure to select the new path instead of the default one. The "always launch FMSel" item should now be unchecked, leave it like that

    If you skip items 7-8 the savegames location will stay the default for Steam - this should work too.

    The T3.exe you download is the one from the T3 editor pack, this is to avoid Steam's patches.
    Last edited by snobel; 27th Sep 2014 at 08:23.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  16. #166
    Getting crashes to desktop when attempting to change keybindings, is this a known problem?

  17. #167
    Member
    Registered: May 2009
    Location: Germany
    Quote Originally Posted by auricgoldfinger View Post
    Getting crashes to desktop when attempting to change keybindings, is this a known problem?
    I seem to recall having heard of such issues in case you have a game-pad controller or joystick connected to the PC.
    Disconnect any input-device except for mouse and keyboard.

  18. #168
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    I have a new laptop, and today I surrendered and installed Windows 8 on it. (Man Win8 gets in your way a lot... )

    Luckily all the issues reported by Windows 8 users are reproducible - a list of known issues has been added to the last release post.

    Right now it looks like there are fixes for all items except for the desktop showing during load. Hopefully I can get a bugfix release out soon.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  19. #169
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Bugfix release 1.1.2.1 is out. Anyone who's had trouble running 1.1.1 or later should try this version.

    This release fixes all of the reported Windows 8 issues. The desktop thing may not be perfect but it should be much improved. Thanks to bikerdude for testing.

    Another significant fix: The old widescreen issue where text would turn large or disappear if you left the game temporarily is finally gone. Feel free to alt-tab away to get hints or take notes...

    A couple of other issues were fixed as well. There's a list in the 1.1.2.x release post.
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  20. #170
    New Member
    Registered: Nov 2010
    Thanks snobel . Your great work lets us enjoy this game on modern pcs . keep it up !
    Do you know of any way to increase the npc count in the city ? I always feel the city is some times like a ghost town ! and how do I prevent the camera from moving up and down when i run ? Any way to use shaders like sweetfx with this game ?

  21. #171
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    You're welcome... The tweak to remove head bobbing can be found in the tweaks thread:

    Disable First-Person Head Bobbing
    Contributed by Komag

    This tweak will remove the up-and-down bobbing motion of the camera in first-person mode. Note, however, that this also disables head bobbing in third-person mode, which will look rather odd, but in first-person mode you will of course probably not notice, unless you happen to be studying your shadow on the wall while moving back and forth.

    In T3PlayerAnims.ini:

    Find the "-- NORMAL GROUND MOVEMENT --" section
    Change all [Forward1] through [Forward6]
    Change:
    'Translate=false'
    to:
    'Translate=true'
    For your other questions, hopefully one of the T3 mappers is around. There's also the Minimalist Project, if you find the game too easy...
    Widescreen and tweaks patches: The Sneaky Upgrade for Thief 3, the Visible Upgrade for Deus Ex 2

  22. #172
    Member
    Registered: Aug 2006
    Location: Deutschland
    NPC density is map-related, so that would require a re-compilation of the map files. I wonder, however, how you manage to get ghost towns. Usually NPCs re-spawn on every corner to prevent exactly that. The City in TDS seemed to be too crowded for many people in the first place.

  23. #173
    Member
    Registered: May 2010
    Quote Originally Posted by hammadnadeemx View Post
    Thanks snobel . Your great work lets us enjoy this game on modern pcs . keep it up !
    +1, big thanks for your work... much more fun to play this in widescreen and without having to fiddle with process affinity and stuff.



    Mobiler Beitrag

  24. #174
    New Member
    Registered: Nov 2010
    Quote Originally Posted by Beleg Cúthalion View Post
    NPC density is map-related, so that would require a re-compilation of the map files. I wonder, however, how you manage to get ghost towns. Usually NPCs re-spawn on every corner to prevent exactly that. The City in TDS seemed to be too crowded for many people in the first place.
    lol . i meant to say they are very little npc . its like everyones asleep ! but hey it night time any ways !

  25. #175
    New Member
    Registered: Nov 2010
    Quote Originally Posted by snobel View Post
    You're welcome... The tweak to remove head bobbing can be found in the tweaks thread:



    For your other questions, hopefully one of the T3 mappers is around. There's also the Minimalist Project, if you find the game too easy...
    thanks dude

Page 7 of 44 FirstFirst ... 23456789101112172227323742 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •