TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 11 of 11

Thread: Weird custom texture light colour problem

  1. #1
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany

    Weird custom texture light colour problem

    Hi !

    When I use a different light colour, I get strange colour circles on my custom textures.
    F.e. when I use 0.15/0.3 (yellow-ish light), the light on my custom texture has a red border. This
    happens only with custom textures.

    I'm no pro with texturing. I edit them in gimp and save them as RGB, .png files.

    I searched google and the forum and didnt find an answer.

    Does anyone know the problem ?

    String
    Last edited by Stringgod2; 11th Aug 2017 at 06:12.

  2. #2
    Member
    Registered: Aug 2007
    Location: LosAngeles: Between Amusements
    Do you have transparent areas of your texture? Is the red a border along the edge where the color goes transparent?

  3. #3
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany
    No, there is no transparency.
    When you do a normal white light, the light will go more transparent the more the light goes away from the source. Looks like circles. And those circles have another colour in my case, if you don't use the normal colour.

    Mmmhh, maybe I have to take a screenshot.

    Oh and I made a mistake. I save the textures as indexed, not RGB. I don't know if this is important ...

    Screenshots:

    http://imageshack.com/a/img924/9151/UKOhOr.png

    http://imageshack.com/a/img922/9237/OyYCqO.png
    Last edited by Stringgod2; 11th Aug 2017 at 05:05.

  4. #4
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Is this quick lighting?
    Take screenshot of the Build Dialog (Tools--Build Dialog)
    and post it.

  5. #5
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany

  6. #6
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Objcast Lighting is what you need.

    WR Quality: Optimized

  7. #7
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany
    It's the same with object cast lighting and WR optimized.

    It may be the graphics card. I'm forced to use a very old card at the moment. But this would not explain why the standard
    textures work normal.

  8. #8
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Let me guess: an old Radeon card, X series

  9. #9
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany
    ATI FireGl 3100 ....

    I got money today. Maybe I should buy a new one. Any new card is a big improvement.

    Blender doesn't work with the firegl . Even Animator doesn't .

    But Dromed does well.

  10. #10
    Member
    Registered: Oct 2004
    Location: Ireland/Poland
    Are you using 32-bit lightmaps or the old-school 16-bit? Cause this is the way 16-bit light maps always looked like, due to limited colour palette. Go for 32-bits and the gradient will be smooth.

  11. #11
    New Member
    Registered: Dec 2016
    Location: Germany
    Yeah, that's it. 32bit ftw.

    Now it works. Thx.

    No need for a new graphics card.

    Even though I can only work in 1280x768 . But this has it's pros: the numbers in Dromed are much bigger.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •