TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 9 of 9

Thread: Floating sleepers

  1. #1
    Member
    Registered: Apr 2016

    Floating sleepers

    This one's kinda weird, so bear with me
    In dromed, you can place sleeping AIs on the ground or just a little bit higher, probably to place a bed in between.

    But should you elevate a sleeper too high, they become floored and take a standing posture whle still sleeping.

    My question is, how can I make a sleeping AI float at around 10-15 units above the ground?
    Last edited by marbleman; 11th Aug 2017 at 16:14.

  2. #2
    Member
    Registered: Mar 2001
    Location: Ireland
    Maybe put an AI-only physical object under them?
    They are probably standing up because they fall down from where you placed them.

  3. #3
    Member
    Registered: Apr 2016
    Yes, they do in fact fall, I can even hear th sound when I go in game.
    Unfortunatelly, placing objects beneath does not help.
    Last edited by marbleman; 12th Aug 2017 at 04:34.

  4. #4
    Member
    Registered: Oct 2004
    Location: Ireland/Poland
    Make sure that objects you place underneath are pathable for AI. Otherwise they're ignored.

  5. #5
    Member
    Registered: Jan 2012
    Location: Gèrmany
    Maybe AI Collides With must be set as well.

  6. #6
    DromEd Archmage
    Registered: Nov 2010
    Location: Returned to the eternal labor
    Even more simple guys !

    Timewarp : 100000.00 or any great number like this. Then it works ^^

    Everything is a question of motion actually.
    If the AI collide to the floor or an object it won't finish it else the AI fall and load another motion

  7. #7
    Member
    Registered: Mar 2001
    Location: Ireland
    Should be fun if they wake up.

  8. #8
    Member
    Registered: Apr 2016
    I actually scrapped this idea. I barely managed to get it to work, but it looked too creepy
    Quote Originally Posted by Nameless Voice View Post
    Should be fun if they wake up.
    It is fun. When I blackjacked a floater like on that first screenshot, he did a backflip before falling unconcious

  9. #9
    Member
    Registered: Jan 2012
    Location: Gèrmany
    That sounds a bit sloppy.

    Btw. If the AI doesn't need to wake up -> Controls Location

    EDIT: You can turn that Off as well for example via giving it via a MetaProp.
    Last edited by Daraan; 12th Aug 2017 at 18:27.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •