TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 19 of 19

Thread: LOWER RESOLUTION!

  1. #1
    Member
    Registered: Dec 2004

    LOWER RESOLUTION!

    i had my note book screen fixed and now my programs run on lower resolution! my resolution is 1600x900 but thief runs on 1440x900?
    What caused this suddenly? How to fix it?

  2. #2
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Quote Originally Posted by Orfeus21 View Post
    i had my note book screen fixed
    What does this mean? What did they do?
    and now my programs run on lower resolution!
    Which programs? Games?
    my resolution is 1600x900 but thief runs on 1440x900?
    So the desktop resolution is 1600x900, but in games, it's just 1440x900?
    What caused this suddenly? How to fix it?
    Install the video drivers again and see what happens.

  3. #3
    Member
    Registered: Dec 2004
    the screen broke so i got a new one! but its just games that run on lower resolution! maybe i need to uninstall the video drivers and catalyst control center and reinstall?

  4. #4
    Member
    Registered: Dec 2004

    HELP

    PLEASE HELP ME SOMEHOW I WONNA PLAY THIEF ON FULL RESOLUTION

  5. #5
    Member
    Registered: Dec 2004
    Location: Germany
    Hm. Very strange effect after changing your screen.

    Is the replaced screen a monitor built into a laptop or notebook, or is it an external monitor, connected to your computer via a cable on the exterior of the machine?

  6. #6
    Member
    Registered: Dec 2004
    LAPTOP... i cant uninstall catalyst control center maybe that could help!

  7. #7
    Member
    Registered: Dec 2004
    Location: Germany
    Quote Originally Posted by Orfeus21 View Post
    LAPTOP... i cant uninstall catalyst control center maybe that could help!
    Laptop? Very strange indeed. I did not know that changing the screen could be done in a way which the machine could recognize and react upon.

    I do not have any idea what could be done, but before you do anything, a full backup of the machine would be a very good thing.

  8. #8
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Some laptops are available with different resolution LCD panels as factory options. Are you sure a lower resolution display wasn't fitted when it was replaced?

  9. #9
    Member
    Registered: Dec 2004

    not sure

    i guess reinstall catalyst center but i get error message impossible dll to complete uninstallation!

    but its just programs like thief that run on lower resolution... instead of 1600x900 its 1440 i see two empty bars by side

  10. #10
    Member
    Registered: Dec 2004
    could it be a conflict between intel graphics and radeon?

  11. #11
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    It would be very helpful if you gave some more details on your laptop - what make and model is it, what driver versions do you have installed and which operating system are you using? Also, does this just affect Thief or are other games running at a lower resolution?

  12. #12
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Quote Originally Posted by Orfeus21 View Post
    could it be a conflict between intel graphics and radeon?
    So your laptop has a intel video device and a radeon video card? The restart it, switch to BIOS and enable the radeon card, disable intel device (or the other way around).

  13. #13
    Member
    Registered: Dec 2004
    Location: Germany
    Is the right driver selected in the Thief menu? (Options/Video/Hardware Driver)

  14. #14
    Member
    Registered: Dec 2004
    THE VIDEOS AND GAME ITSELF NOW RUN ON FULL RESOLUTION BUT THE GAME INTRO STILL RUNS ON LOWER! i guess im ok with that... unless u people have more suggestions

  15. #15
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    WE ALREADY KNOW THIS. WE CAN'T HELP YOU SINCE YOU DON'T ANSWER THE QUESTIONS.

  16. #16
    Member
    Registered: Dec 2004
    Location: Germany
    You wrote about the game and videos, then about the "game intro". What do you mean by this intro? Is it a movie, or a part of the game? What happens in that intro?
    Last edited by baeuchlein; 12th Nov 2017 at 09:31. Reason: "waht" is not an english word

  17. #17
    Member
    Registered: Dec 2004

    THANK YOU SO MUCH ALL

    I APPRECIATE EVERY HELP I JUST HAD SOME PROBS WITH THE GAME RECENTLY SO I REINSTALLED EVERYTHING... AND NOW WHILE RUNNING ON DARKLOADER EVERY TIME I PLAY THE GAME AND DURING IT I PRESS THE WINDOWS BUTTON THE SCREEN IS ALL PINK! ITS SUCH A WEIRD ERROR GOD KNOW WHAT CAUSES IT NEVER SEEN IT BEFORE...

    I REINSTALLED EVERYTHING SINCE I HAD NEWDARK AND ALL OF A SUDDEN THIEF WOULDNT START ANYMORE!

    ON THE THIEF VIDEO DRIVER I CAN ONLY SEE INTEL GRAPHICS HD 3000! THE INTRO MOVIE OF THIEF NOW RUNS ON FULL RESOLUTION AS THE GAME BUT WHEN I START THE GAME THE GAME SCREEN IS ALWAYS ON LOWER RESOLUTION...

    BECAUSE I REINSTALLED THE GAME DRIVERS SO OFTEN THE COMPUTER GOT CONFUSED AND THE CATALYST CONTROL CENTER SHOWS TWICE INTEL HD GRAPHICS...

    I PRESUME THE ONLY THING THAT WOULD SOLVE EVERYTHING IS TO REINSTALL THE COMPUTER TO ITS FACTORY SETTINGS?



    P.S. UNNA YOU'RE ICELANDIC? WHEN IS THE BEST TIME TO VISIT ICELAND? I GUESS ITS A ONE OF A KIND PLACE ON EARTH HAS TO BE VISITED

  18. #18
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Catalyst Control Center is for Radeon only, but not for Intel Video device. Restart the Laptop, open BIOS and search for your Radeon Video Card. Is it there?

  19. #19
    New Member
    Registered: Nov 2017
    Location: South Africa

    Intel and catalyst

    Go to you intel graphics and catalyst graphics interfaces and make sure that nothing is set to override applications.

    I have intel running at 1600*900 but when i allow catalyst to override applications when i enter games it will change to whatever is on the catalyst ui ( sometimes it makes its own decision based on your choice of performance vs quality. They both have override application functions which will cause a conflict.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •