TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 9 of 9

Thread: DromEd and T2 corrupted by a .cow

  1. #1
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Somewhere in a city of iron

    DromEd and T2 corrupted by a .cow

    Hello,

    Something worrying happened last week : T2 and DromEd stopped working out of the blue. I only used DromEd and saved my mission as a cow file, but when I tried to launch DromEd later on, nothing happened, not even an error message.
    Now I checked if it was possible that I somehow saved my cow under the wrong format but the size didn't seem odd.

    I could launch DromEd as much as I wanted, nothing ever happened, however my task manager said that DromEd was "suspended".
    I ended up having to restore a much older version of my T2 install and I've lost a ton of progress on my FM

    Anyone have any clue what caused this? Now it's back on track but I'm really anxious that this happen again.

  2. #2
    Member
    Registered: Jan 2001
    Location: Formby, NW England
    I have no idea what could have caused that problem, but Dromed keeps your previous save as backup.cow (or .mis or .gam when you use them). For the game/editor, ensure it's not installed in any Program Files folders. Finally, ensure your antivirus program is configured to ignore everything in the installation folder. It's possible that it found a false positive and removed or blocked some files.

  3. #3
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Did you restart the PC? That's the first thing you should do.
    This will remove the suspended state for sure.

  4. #4
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Somewhere in a city of iron
    I did restart my computer and made sure Avast wouldn't mess with DromEd but that didn't do the trick.
    I tried to load p_portal and backup, but since I only use the optimize command, there was nothing to be loaded in p_portal. I don't remember about backup though. Luckily I zipped some saves before that. Does backup.cow create itself after portalization too?

  5. #5
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    backup mis/cow/gam will be created when you overwrite a file with the same name as you save.
    p_portal.cow will be created in the portalization process. Optimization is always portalization, too. p_portal.cow will be created.
    So recover p_portal.cow.

  6. #6
    Member
    Registered: Jan 2001
    Location: Formby, NW England
    There's also inrpog.cow, which is created just before you go in to game mode, and which is reloaded when you return to the editor.

  7. #7
    Member
    Registered: May 2002
    Location: Texas
    I know this is a wild question but are you trying to load dromed through a virtual machine?

  8. #8
    Member
    Registered: Dec 2013
    Location: Somewhere in a city of iron
    I basically tried any .cow files that wasn't a year old and none worked. The weird thing is that I tried to load every single one of them, one was blank and two crashed DromEd instantly so I had to restore my DromEd install and pick up an older cow file.
    I don't run through a virtual machine either.

    One thing I did before the whole corrupted install was running a "Spybot-S&D" scan, but I ran through the logs afterward and never saw something interacting with Dromed of Thief.
    So maybe just DromEd being DromEd ?

  9. #9
    Dóttirin klęšist oft móšur möttli
    Registered: Apr 2015
    Check the HDD.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •