TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 20 of 20

Thread: Thief Deadly Shadows : no ingame sound

  1. #1
    New Member
    Registered: Jul 2007
    Location: Flanders

    Thief Deadly Shadows : no ingame sound

    I've recently bought the Thief collection ; both thief 1 and 2 have no problems with sound but in thief 3 I have only the opening film/startup music and sounds but ingame I have no sound at all...

    Running on windows xp sp2 and using a Audigy 2 with latest drivers.

    Can anyone help please ?

  2. #2
    Member
    Registered: Apr 2007
    Location: US, New York State
    Same as you but my sound is Real'tek Audio 97

  3. #3
    Member
    Registered: Apr 2004
    Location: Netherlands
    Try turning down the audio hardware acceleration a notch in the control panel under sounds, speaker settings, advanced. That works with some games at least, and it can't hurt to try.

  4. #4
    New Member
    Registered: Jul 2007
    Location: Flanders
    I've tried that already , but still no ingame sound.I've got about 60 retail games all installed and thief 3 is the only one with no ingame sound.

  5. #5
    Member
    Registered: Apr 2004
    Location: Netherlands
    It's all the way down to Emulation Only and still no effect? Hm.
    You could try using kXproject drivers, but again, there's no guarantee this will work. I installed them to prevent a Splinter Cell bug where it would throw incredibly loud static in the audio channel if you shot a wall accidentally (sometimes it even did it randomly). Oh, and check if it'll work with your type of sound card before installing it.

  6. #6
    Member
    Registered: Apr 2007
    Location: US, New York State
    My 1st loading screen right after the logo intros only loads up to 1/2 is that the problem???

  7. #7
    Member
    Registered: Apr 2004
    Location: Netherlands
    Have you tried reinstalling? Are you using a no-cd/dvd patch with a minimal install? Because that just sounds like you're missing the sound files.

    EDIT - oh you fixed it
    Last edited by Jeshibu; 21st Jul 2007 at 17:48.

  8. #8
    Member
    Registered: Apr 2007
    Location: US, New York State
    Yes, well I am using a noCD/DVD patch, lolz

  9. #9
    New Member
    Registered: Jul 2007
    Location: Flanders
    I've tried reinstalling and it's a patched full install , no warez or no dvd patch.

    Thief is the only game that i've got installed with sound problems , the eidos movie and the other opening movies have got sound , once ingame there is no music and sound effects.Its like thief 3 becomes muted.

  10. #10
    Dong
    Registered: Jul 2007

    hammerite protect metal

    ok
    User was banned by Gingerbread Man on 23-7-2007
    Last edited by Gingerbread Man; 23rd Jul 2007 at 16:08. Reason: wtf

  11. #11
    Member
    Registered: Apr 2004
    Location: Netherlands
    Quote Originally Posted by robi568 View Post
    http://www.youtube.com/watch?v=OYuIeufKoeo
    check this out !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    sigh

    Quote Originally Posted by Scar View Post
    I've tried reinstalling and it's a patched full install , no warez or no dvd patch.

    Thief is the only game that i've got installed with sound problems , the eidos movie and the other opening movies have got sound , once ingame there is no music and sound effects.Its like thief 3 becomes muted.
    Well, you could try kXproject drivers, but other than that I wouldn't know either. It sounds like the sound files are missing or corrupt or something, but then it most likely would've given you a warning during the install. I assume your disc has no scratches?
    Oh, and there's nothing wrong with a no-dvd patch (although the admins would probably disagree with me here), but you've just got to remember to do a full install if you use one.

  12. #12
    New Member
    Registered: Jul 2007
    Location: Flanders
    No scratches , they are brand new , i've purchased the thief collection a couple of days ago in a mediamarket for 10 € (dark project , metal age and deadly shadows in 1 dvd box).

  13. #13
    Member
    Registered: Feb 2005
    I've had the same problem with Thief: DS and Deus Ex: IW and it turned out that my anti-virus (NOD 32) was causing it. So I just disabled some of it's features. You could try that.

  14. #14
    New Member
    Registered: Jul 2007
    Location: Flanders
    I also use NOD 32

    Can you tell me please what exactly that u did or what features you've disabled ?

  15. #15
    Member
    Registered: Aug 2006
    Location: R'lyeh
    I also would like to know.

  16. #16
    Member
    Registered: Feb 2005
    Can't remember what I did exactly, but go into NOD32 Control Center (right clicking on icon next to clock) and try turning off some of the modules (AMON, DMON, EMON and IMON). Don't remember if you need to turn off all of them or maybe one or two.

    And sorry for replaying this late, haven't been here for a week.

  17. #17
    New Member
    Registered: Mar 2021

    What worked for me

    Hello.ehhe.AA.It's been a long time since the last recorded reply to this post.Anyway,I had exactly the same problem,I bought a legit version of thief deadly shadows from steam and I found out that there was no ingame sound effects or music.I think that what fixed the problem was that I unchecked the box that says ''audio hardware mixing'' or something like that in the ingame settings in the sound or audio section.I actually think that before beginning to play the game I tampered with the settings with the intention of maximising everything and I must have enabled ''audio hardware mixing'' somehow.With that disabled,the sound effects and the music are present.
    I have a windows 7 Operating System.

  18. #18
    Member
    Registered: Dec 2006
    Location: Berghem Haven
    necrorecord? 14 years...

    HW mixing if for WinXP-era drivers. To use it with Win7/Win8/Win10 you need indirectsound ( https://www.indirectsound.com/ ) or DSOAL ( http://vaporeon.io/hosted/dsoal-builds/dsoal-r418a.7z )
    DSOAL re-enables EAX too.

    Just remember this: https://www.indirectsound.com/registryIssues.html

  19. #19
    Sneaky Upgrader
    Registered: May 2007
    Would it make sense to bundle DSOAL with the Sneaky Upgrade, similarly to how the d3d8to9 dll is provided?

  20. #20
    Member
    Registered: Dec 2006
    Location: Berghem Haven
    There's the problem of the configuration file (one configuration for all the possible systems).
    AND the registry issue.....(it's related to the very use of "dsound.dll" DLL )

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •