TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 18 of 18

Thread: Screenshot key?

  1. #1
    Moderator
    Registered: Sep 2000
    Location: Hong Kong

    Screenshot key?

    Is there a screenshot key in this game? The manual doesn't specify one.

  2. #2
    Member
    Registered: Nov 2004
    Location: Mu
    You need to edit the .ini file to enable screenshots. Open My Documents\My Games\Oblivion\Oblivion.ini and look for:
    bAllowScreenShot=0

    then change it to:
    bAllowScreenShot=1

    Once that's done, just use the "print screen" key to take screenshots.

  3. #3
    Member
    Registered: Aug 1999
    Location: terrible canyons of static
    It's just easier to run Fraps in the background though.

  4. #4
    Member
    Registered: Apr 1999
    Location: Fatteh's laundry basket.
    In bizarro world.

  5. #5
    Member
    Registered: Aug 1999
    Location: terrible canyons of static
    Does this trick save the screenshots in the Oblivion folder? Because I read somewhere that it doesn't and you need to paste the shots into Paint or something

  6. #6
    Member
    Registered: Apr 1999
    Location: Fatteh's laundry basket.
    It works exactly the same way it did when you toggled it in Morrowind.ini. It dumps a .BMP screenshot in your Oblivion folder.

  7. #7
    Member
    Registered: Aug 1999
    Location: terrible canyons of static
    Well in that case it's certainly handy. Handier

  8. #8
    Note that for some dumb reason HDR seems to be required for screenshots to work

  9. #9
    Moderator
    Registered: Sep 2000
    Location: Hong Kong

    Damn. For those of us without HDR, that's terrible

  10. #10
    BANNED
    Registered: May 2005
    Location: Columbus, Ohio
    Quote Originally Posted by dracflamloc
    Note that for some dumb reason HDR seems to be required for screenshots to work
    no it doesn't
    Where did you come up w/that? I have an 9800 PRO and took 45 screenshots w/the IN GAME system. I use FRAPS now, though.

  11. #11
    Wasn't working for me... I read it on the elder scrolls forum

  12. #12
    Member
    Registered: May 2002
    I had to delete my ini file from the My Documents folder to get the screenshots to work, in case anyone reading this is having issues with it.

  13. #13
    Member
    Registered: Mar 2006
    Quote Originally Posted by Spitter
    It's just easier to run Fraps in the background though.
    My record movies key was the same as one I used ingame (forgot about it), ended up with 18GB of footage (and was wondering why my game was lagging so much) until I realised

  14. #14
    BANNED
    Registered: May 2005
    Location: Columbus, Ohio
    I made my Fraps buttons 1-4 on the num pad. Easy as, well.....1-2-3

  15. #15
    Moderator
    Registered: Sep 2000
    Location: Hong Kong
    I guess I'll have to start using fraps as well now as nothing I have tried, including suggestions that I've found via google, have allowed me to take a screenshot. Does fraps slow the game down much though?

  16. #16
    Member
    Registered: May 2002
    Try deleting your ini file in your myDocuments folder. That worked for me.

  17. #17
    Moderator
    Registered: Sep 2000
    Location: Hong Kong
    Thanks Tuco, I read and tried your suggestion before but it didn't work for me. I am using fraps now anyway and it doesn't appear to slow the game down from what I can tell.

  18. #18
    Member
    Registered: Dec 1999
    Location: A field in England
    I believe editing the video options in game resets the .ini and gets rid of customisations you've made. Including turning screenshots on.

    Which is a bit rubbish really.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •