TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 86

Thread: Lowest possible system Oblivion will run on.

  1. #51
    Member
    Registered: Jan 2006
    Location: Finland
    That should run Oblivion. My friend had pretty similiar computer, except Athlon 64 3200+, only 512 MB ram and Radeon 9600 XT. Ran fine with medium-low, 800x600.

  2. #52
    Member
    Registered: Sep 2002
    Location: Texas
    I am running it perfectly on a p4 1.5 512ram and a gf 3 ti 200 with 64ram. Settings are in the low range but it runs beautifully indoors and out. Anyone know why?

    Sting

  3. #53
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania

    with a gf3ti200 64mb it runs fine ? Strange. even morrowind didnt play that well with that card, still have it here sitting on a shelf fan is dying so I wont give it away even. my cheapie radeon 9600pro 128mb(Super price $28.00 Dont ask :P )
    runs everything much much smoother. Makes morrowind fun to play instead of all the jerky loading it did with the gf3.
    I haven't lost my mind,
    I have it backed up on disk.
    Oops bad sectors! Damn floppys!
    ICQ#1747197

  4. #54
    Moderator
    Registered: Mar 2003
    I think Sting is telling porky-pies. You don't meet any of the minimum specs, I don't think. Then again, you could have a miracle computer?

  5. #55
    Member
    Registered: Sep 2002
    Location: Texas
    ) You got me!

    Sting

  6. #56
    Member
    Registered: Jan 1999
    Location: Same place as the lost pens
    old oblivion project reallykicks butt. I can at least get the tutorial dungeon running on my AMD 1800XP 1 gig ram, 256Mb Raedon 9550 !! and it doesn't look a complete mess either. I am just... wow!

    The machine I was initally running it on was a 3.2GHz 64bit, 2gig ram, 128Mb 6600GT and even it suffered some slow down in open areas, and I just blown away at how the game runs on my old machine! (so far)
    http://www.oldblivion.com/

  7. #57
    Member
    Registered: Jan 2006
    Location: On the tip of your tongue.
    I'm considering getting Oblivion but I can't find any official min specs for some reason. Here's my system:

    AMD Athlon 3Ghz processor
    1Gb RAM
    RADEON 9800 card

    Will it run ok on this? Hope so, the game looks awesome...

  8. #58
    is Best Pony
    Registered: Nov 2002
    Location: The magical land of Equestria
    Well, I used to have an Athlon XP3000+, 1Gb of RAM and a GeForce FX5900. It ran reasonably well at 800X600 with only occasional slowdown. Your machine should be OK.

  9. #59
    Member
    Registered: Jan 2006
    Location: On the tip of your tongue.
    cool, thanks. Now I just need some spare cash to buy it!

  10. #60
    Member
    Registered: Mar 2006
    Pentium 4 CPU 2.4GHz
    768MB RAM 2.4GHz
    256M Geforce FX 5200

    So,why my Oblivion always crashes to desktop every time after loading the game?
    Last edited by Palantir; 5th Jul 2006 at 23:40. Reason: That's 256M...

  11. #61
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania
    did you try updating your drivers for sound,video and reinstalling the latest version of directx ?
    If that doesnt work try uninstalling it and doing a fresh install/patch.
    You did patch it right ?
    I haven't lost my mind,
    I have it backed up on disk.
    Oops bad sectors! Damn floppys!
    ICQ#1747197

  12. #62
    Member
    Registered: Mar 2006
    Patch the game? Haven't...

  13. #63
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania
    Always try those things when you have trouble with a game, if that fails then you can start looking elsewhere.

    check drivers for newer versions and install if needed, reinstall directx, uninstall game, defrag, reinstall game, patch game.

    Of course if your sure you have the latest drivers and such you can skip that part.
    Solves a lot of problems but not all unfortunately

    Edit: OK checked sig but STILL not showing, sometimes it does though what gives ?
    I haven't lost my mind,
    I have it backed up on disk.
    Oops bad sectors! Damn floppys!
    ICQ#1747197

  14. #64
    is Best Pony
    Registered: Nov 2002
    Location: The magical land of Equestria
    Thelvyn: your sig only shows up once per page.

  15. #65
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania
    Well been coming here for lets see 7 years I guess and never knew that.
    Well thanks for the info.

  16. #66
    member
    Registered: Jun 2006
    Location: canaustralia
    But you only registered in 04....

  17. #67
    is Best Pony
    Registered: Nov 2002
    Location: The magical land of Equestria
    No problem! I take it you lurked for quite some time?

  18. #68
    member
    Registered: Jun 2006
    Location: canaustralia
    If that was directed at me, nah I signed up straight away, I'm to opinionated to lurk, can't stand other people not hearing my two cents...
    Plus I only started playing thief recently

  19. #69
    is Best Pony
    Registered: Nov 2002
    Location: The magical land of Equestria
    No, it was to Thelvyn. But welcome to you too!

  20. #70
    Moderator
    Registered: Mar 2003
    I once lurked on a forum for years. Four, I think. Go figure.

  21. #71
    is Best Pony
    Registered: Nov 2002
    Location: The magical land of Equestria
    Quote Originally Posted by RyushiBlade
    I once lurked on a forum for years. Four, I think. Go figure.
    Pity it wasn't here

  22. #72
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania
    I had another account here, forgot my pw and no longer have my erols email account so could not retrieve my pw. That will teach me not to update email address. Now I use a web one so when I switch isps its not a problem and this wont happen again.
    Been playing thief since the demo came out on pc-gamer ohh so many years ago. 97 I think.
    Once I found out about fms I found thief-thecircle which led me here and been around ever since.

  23. #73
    Member
    Registered: Apr 2001
    Location: Finland, Helsinki rock city

    Minimum requirements MY ASS

    I don't understand what dark magic do you guys apply to your computers to be able to play this fucking game?
    I haven't seen another so power-hungry game ever!
    I've had now three different computers in which I've tried to play this beast, and I'm starting to lose my mind:
    1) 2Ghz P4, 1Gb mem, GF6800GT, Audigy gamer
    2) 3Ghz AMD, -"-
    3) iMac 17", 1.5Gb mem, ATI X1600
    Do you have, like, a friggin 16*XEON 4Ghz 16Gig memory 4*GF9999 OR WHAT???

    Well OK, I'm able to get the game to run at decent rate after I have all the details/resolution/basicallyeverything set to minimum. After that my vision is restricted to like 2 meters. Whee. Not.

    Or are you just supposed to be playing it in a turn-based way? With enemies getting 3 turns for your 1 turn?

    Seriously, to whom is this game made for if one's not able to play it before 10 or so years when hardware meets the demand? How did they even develop this game?

    If all else fails, I'm going to get a Xbox360.
    Well I'm going to get one anyway, but I need to buy another version of the same game, which pisses me off.

  24. #74
    Member
    Registered: Sep 2004
    Location: Pennsylvania
    You need a better video card. I have to play on mininum settings also.
    The 3ghz athlon64 shouldve been fine, the video card was holding you up.
    I have :
    sempron 3100+ stock 1.8 at 2.25ghz
    radeon 9600pro 128mb
    1gb PC3200 ram

    Problem is the game is very poorly written. No one can run it at max settings, even a $10,000.00 computer cant play it at max.
    I haven't lost my mind,
    I have it backed up on disk.
    Oops bad sectors! Damn floppys!
    ICQ#1747197

  25. #75
    Member
    Registered: Jun 2002
    Location: Girl with the Patreon Tattoo
    The 6800 GT is a card powerful enough to run Oblivion with medium/high settings in at least 1024x768. It's insanely powerful compared to a radeon 9600, so it seems to me that you're having a hardware/driver problem.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •