TTLG|Jukebox|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 121 of 130 FirstFirst ... 21717681869196101106111116117118119120121122123124125126 ... LastLast
Results 3,001 to 3,025 of 3240

Thread: TFix: unofficial patch for Thief1/Gold

  1. #3001
    New Member
    Registered: Nov 2010
    Sort of, I got nobbled by the old place the explosive by the gate and blow it open. Oh wait the bomb needs to be in just the right spot bug/problem from the original 98 release

  2. #3002
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Is there a way to remove the "Save Succesful" message when quick saving the game?

  3. #3003
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    \RES\intrface.crf\english\GAMESAV.STR see whether the game will allow you to change success: "Save Successful" into success: " "

  4. #3004
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    \RES\intrface.crf\english\GAMESAV.STR see whether the game will allow you to change success: "Save Successful" into success: " "
    Thanks. I could open and edit the lines, but found no way to modify the the interface.crf. Any suggestion for a tool which can edit and save the file?

  5. #3005
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    ideally, you'd pull GAMESAV.STR out of the crf using 7zip, and then place it into \usermods\intrface\english\ then modify the line (notepad/notepad2 can opens str files no problem), and that should be it, you are now loading the modified strings as a mod. vanilla crfs should be left alone really.

  6. #3006
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    ideally, you'd pull GAMESAV.STR out of the crf using 7zip, and then place it into \usermods\intrface\english\ then modify the line (notepad/notepad2 can opens str files no problem), and that should be it, you are now loading the modified strings as a mod. vanilla crfs should be left alone really.
    Do I have to set the path in some file or just the .str in the usermods folder. Doesn't seem to work.

  7. #3007
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Quote Originally Posted by Psychomorph View Post
    Is there a way to remove the "Save Succesful" message when quick saving the game?
    Are you quick-saving so much that seeing that message on the screen fills you with shame?

  8. #3008
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Quote Originally Posted by ZylonBane View Post
    Are you quick-saving so much that seeing that message on the screen fills you with shame?
    Doesn't look good on video recordings, even if done only a handful of times. Also to keep the immersion, since I have all HUD disabled (health and vis-gem, except the items that can be cleared when not in use).

    Also, shame.

  9. #3009
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    note that you will have to create the proper folders inside the usermods folder.
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    pull GAMESAV.STR out of intrface.crf using 7zip, and then place it into \usermods\intrface\english\ then modify the line (notepad/notepad2 can opens str files no problem), and that should be it, you are now loading the modified strings as a mod.
    checked and it works, just make sure to replace the text with a space. my str has a custom bit of text; https://i.imgur.com/BLgrzj0.jpeg

    your GAMESAV.STR should look like this;
    Code:
    save: "Save"
    done: "Done"
    
    unused: "< EMPTY >"
    
    initial: "Select a file to save."
    saving: "Saving..."
    
    success: " "
    failure: "Save Failed"
    
    quick_save: "(Quick Save)"
    
    no_disk_space: "Not Enough Disk Space"

  10. #3010
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Thank you, voodoo47, it works indeed. I made a typo on a folder.

    Took the opportunity to make the map background black. Nice you can mod things like that, but I can't find the UI sounds. I'd like to remove the engine/steam noise from the menus.

  11. #3011
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    create \snd\sfx\ folder under usermods, and create 4 empty text files there, rename them to METALP1.WAV, METALP2.WAV, METALP3.WAV, METALP4.WAV, make sure you are also changing the extensions (so you need to end up with METALP1.WAV, not METALP1.WAV.txt etc).

  12. #3012
    Member
    Registered: Jan 2011
    Location: Europe
    Thanks! Much quieter now.

  13. #3013
    Member
    Registered: Jan 2001
    Location: 27430 Cells
    For the next version of TFix, and T2Fix, a few changes will be needed for the Tools folder:
    "3ds to bin" - spaces need to be removed from the folder name. Some of the commands run by the program don't take spaces into account, which prevents custom AI meshes being created.

    "ConvMaster 1.1.1" - old version. The latest version is here: https://www.ttlg.com/forums/showthre...=1#post2368895

    "DEOCI v1.4.1" - has been replaced with new program: https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=149975. This takes a limitation of Blender into account (a useful plugin for an old version is yet to be updated for the new versions, but there's an alternative in place)

    "GoalMaster 1.0" - minor update, current version is 1.01: https://www.ttlg.com/forums/showthread.php?t=145938

    "OldDark Installs" - it's not clear why this folder exists

    edit: another fix requried for Dromed:
    cmds\Starup.cmd:
    ; Light Terrain
    light_bright

    ; Light Objects
    lit_obj_toggle

    I don't think there should be anything in there to set the lighting. The user can do that themselves. However, if there is to be something in there, it should be "toggle_lighting" only (this does terrain and objects. light_bright and lit_obj_toggle are obsolete).

    I think the only commands that should be in there are "set_ignore_filters 1" and "toggle_book_autoreload".

    edit2: this is, of course, based on the Dromed Basic toolkit. The Dromed comments above (and a few I was about to go on about) have mostly been mentioneed here:
    https://www.ttlg.com/forums/showthre...=141708&page=5
    Last edited by R Soul; 5th Dec 2021 at 14:46.

  14. #3014
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    sure. keep updating your post if you find more stuff.

  15. #3015

    Enhanced AI Option

    I like a bit more challenge & realistic AI for the guards, so I have been using this option via the NewDark Graphics Settings. In the original missions, the guards are often way to dumb. But I have to say the way this option works in game can often be quite ridiculous. I think it needs some tweaking. Is this something to address here, to the authors of new dark, or of the HDMOD?

    For example:

    1) In complete shadow 40 ft away from a guard, shoot an arrow into the opposite wall to make noise to distract them. What do they do? They walk not to the noise, but they walk directly to you in the deep shadow where you have not moved.

    2) A guard is down the hall in a 90 degree bend (L-shapped hall) where he cannot see you, you jump up and down on the tile floor to draw his attention. He hears you down the hall, you quietly creep (on wood or carpet) into a niche in the wall that is about 10 ft deep in total shadow. He never saw you, yet the guard will walk right up to you in the niche in shadow and see you in total darkness. He will not walk straight or to the other side of the hall (where there is another niche) first.
    Last edited by Estel Randir; 12th Dec 2021 at 16:23.

  16. #3016
    New Member
    Registered: Dec 2017
    Location: Argentina

    TFix Lite objective notification issue

    Hello there, I've got a question.

    I recently reinstalled T1 Gold off from GOG. Haven't played the game in years, but whenever I did, it was always with TFix Full installed. It's a great patch with many great features, however, this time around I'll be playing with TFix Lite 1.26 (which comes preinstalled in the GOG version) instead of Full, because I am curious about experiencing the game with the blockier NPC models and a lot of its blemishes (which arent present in Full).

    One thing that doesnt seem to be present in TFix Lite, though, is the "ding-dong" sound and the "Objective Complete" message that show up when you complete an objective... I just infiltrated Lord Bafford's manor and picked up his scepter but the game didn't notify me with that gracious sound-and-text combo on either objective, which is just weird to me after playing FMs in Thief 2 for so long. I had no idea that notification feature wasn't originally in Thief Gold, because I always used to play with TFix Full installed.

    So basically I wanna ask: Is there a way to add the Thief 2-style Objective Notifications to a TFix Lite 1.26 install? I'd like to know if I there's a file I can edit or a script I can put in my install, just to have that nice ding-dong & its accompanying text notification appear while playing. I know TFix Lite is unsupported and that it's at my own risk but I wanted to try asking anyway, I'll appreciate any help either way. Great work on keeping the game updated after all these years voodoo, its really commendable.

  17. #3017
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    thanks. and yes, you need to go full for ding-dongs. and you can import them into lite, add
    Code:
    //enable goal completion notification globally
    ObjProp -2099 "Scripts"
    {
    	"Script 3" VictoryCheckAux
    }
    into the lite gamesys.dml, and copy the sq_scripts folder from full to lite - needs to be in a valid modfolder (the patches folder should work). note that you will be flipping a global switch, if you are using the install to run fan missions, you may experience unwanted side effects.

  18. #3018
    Member
    Registered: Dec 2004
    Location: Germany
    Are these unwanted side effects also something that is likely to happen with FMs if one used the "full" (non-lite, not "OldDark") TFix 1.27 (without doing anything else than installing TFix and the newest scripts included with it) on an installation, or may we assume that it would happen rarely or never in such a case?

  19. #3019
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    yes - any kind of fix applied globally may have negative side effects, depending on how insan.. uhh, nonstandard the fm is. so most of the time, everything will work fine, but there always seems to be that one fm that will go completely nuts for some reason (for example, starting to ding-dong infinitely, because the goals are half broken and the author simply had no way of knowing that T2 ding-dongs would be backported into T1/TG one day when he was constructing the mission back in 1899).
    Last edited by voodoo47; 7th Feb 2022 at 17:17.

  20. #3020
    Member
    Registered: Aug 2016
    Location: NYC, The Real America.
    So my GoG version of Thief Gold doesn't work.
    I also tried tfix with a fresh install several times.
    It always results in it not launching but giving me an Error with
    "Your video hardware is not supported or no supported video mode was found."

  21. #3021
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    post your thief.log (found in your TG folder).

  22. #3022
    Member
    Registered: Aug 2016
    Location: NYC, The Real America.
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    post your thief.log (found in your TG folder).
    : PID: 17068
    : CPU: arch=x86-64 , fam=586 , cpus=6
    : SIMD: SSE=3 , 3DNow=0 , MMX=1
    : OS Version: 6.2.9200
    : Desktop resolution: 1920 x 1080
    : Virtual desktop resolution: 3840 x 1080
    : -----------------------------------------------------------
    : Command line: "D:\GOG Games\Thief Gold\thief.EXE"
    : -----------------------------------------------------------
    : CWD: D:\GOG Games\Thief Gold
    : -----------------------------------------------------------
    : App Version: Thief 2 Final 1.27
    : --------------------- misc config -------------------------
    : resname_base .\patches+.\tgpatch+.\res
    : load_path .\patches+.\
    : script_module_path .\
    : movie_path .\movies
    : mod_path usermods+mods\packfix+mods\candles+mods\EP\Thief1+NecroAge\Thief1+NecroAge+EP2\Thief1+EP2+mods+mods\ t2skies+mods\EP+FMdml
    : uber_mod_path OSM
    : install_path .\
    : language english
    : game_screen_size 1920 1080
    : game_screen_depth 32
    : game_screen_flags 45
    : game_full_screen 1
    : game_hardware 1
    : single_display_mode 2
    : ui_scale_mode 2
    : use_d3d_display
    : framerate_cap 100.0
    : SlowFrame 4
    : SlowFrameUI 10
    : force_32bit
    : force_32bit_textures
    : mipmap_mode 2
    : lm_mipmap_mode 0
    : lm_init_texmem 2
    : lm_filter_margin 1
    : tex_edge_padding 2
    : alpha_test_as_opaque
    : d3d_disp_enable_atoc 1
    : multisampletype 8
    : d3d_disp_enable_distortionfx
    : sfx_device 1
    : sfx_channels 16
    : sfx_vol_music 0
    : sfx_vol_2d 0
    : sfx_vol_3d 0
    : game dark
    : dark1
    : obj_min -6144
    : obj_max 2048
    : max_refs 8192
    : gui_font intrface\smalfont
    : enhanced_sky 1
    : skip_intro
    : new_mantle
    : z_far 512
    : wr_render_zcomp
    : render_weapon_particles
    : legacy_force_match_unrefs 0
    : dark_zcomp_arm
    : -----------------------------------------------------------
    : Enumerating D3D9 adapters (2)...
    : Adapter 0
    : device name: \\.\DISPLAY1
    : driver : nvldumd.dll
    : descr : NVIDIA GeForce GTX 1660
    : driver ver : 0x001E0000-000F04BF
    : vendor id : 0x000010DE
    : device id : 0x00002184
    : subsys id : 0x254319DA
    : device guid: D7B71E3E-62C4-11CF-D57E-4C050EC2
    : desktop res: 1920 x 1080
    : Modes
    : 640 x 480 x 32
    : 720 x 480 x 32
    : 720 x 576 x 32
    : 800 x 600 x 32
    : 1024 x 768 x 32
    : 1152 x 864 x 32
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : 1280 x 720 x 32
    : 1280 x 768 x 32
    : 1280 x 800 x 32
    : 1280 x 960 x 32
    : 1280 x 1024 x 32
    : 1360 x 768 x 32
    : 1366 x 768 x 32
    : 1600 x 900 x 32
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : 1680 x 1050 x 32
    : 1920 x 1080 x 32
    : 1440 x 900 x 32
    : Device Validation
    : validated ok, device added (0, E390000)
    : Adapter 1
    : device name: \\.\DISPLAY2
    : driver : nvldumd.dll
    : descr : NVIDIA GeForce GTX 1660
    : driver ver : 0x001E0000-000F04BF
    : vendor id : 0x000010DE
    : device id : 0x00002184
    : subsys id : 0x254319DA
    : device guid: D7B71E3E-62C4-11CF-D57E-4C050EC2
    : desktop res: 1920 x 1080
    : Modes
    : 1920 x 1080 x 32
    : 640 x 480 x 32
    : 720 x 480 x 32
    : 720 x 576 x 32
    : 800 x 600 x 32
    : 1024 x 768 x 32
    : 1152 x 864 x 32
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : 1280 x 720 x 32
    : 1280 x 768 x 32
    : 1280 x 800 x 32
    : 1280 x 960 x 32
    : 1280 x 1024 x 32
    : 1360 x 768 x 32
    : 1366 x 768 x 32
    : 1600 x 900 x 32
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : 1680 x 1050 x 32
    : 1440 x 900 x 32
    : unsupported mode 1280 x 1440 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1280 x 1440 x 32 (not in mode table)
    : Device Validation
    : validated ok, device added (1, E390000)
    : Enumeration done
    : D3DProvider: Enumerating adapter 0 modes
    : 640 x 480 x 32
    : 720 x 480 x 32
    : 720 x 576 x 32
    : 800 x 600 x 32
    : 1024 x 768 x 32
    : 1152 x 864 x 32
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1176 x 664 x 32 (not in mode table)
    : 1280 x 720 x 32
    : 1280 x 768 x 32
    : 1280 x 800 x 32
    : 1280 x 960 x 32
    : 1280 x 1024 x 32
    : 1360 x 768 x 32
    : 1366 x 768 x 32
    : 1600 x 900 x 32
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : unsupported mode 1600 x 1024 x 32 (not in mode table)
    : 1680 x 1050 x 32
    : 1920 x 1080 x 32
    : 1440 x 900 x 32
    : D3DProvider: Enumeration done
    : sw framerate cap requested (10000 us)
    : D3DProvider StartMode: smode 1920x1080x32 ; mode 640x480x32 (5 9 0 2D) ; 2d_surf_mode: 0
    : CreateDevice: res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : CreateDevice (SW VP): res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : sw framerate cap requested (10000 us)
    : D3DProvider StartMode: smode 1920x1080x32 ; mode 640x480x32 (5 9 0 2D) ; 2d_surf_mode: 0
    : CreateDevice: res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : CreateDevice (SW VP): res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : sw framerate cap requested (10000 us)
    : D3DProvider StartMode: smode 640x480x32 ; mode 640x480x32 (5 9 0 2D) ; 2d_surf_mode: 0
    : CreateDevice: res = D3DERR_DEVICELOST ; 640x480 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : CreateDevice (SW VP): res = D3DERR_DEVICELOST ; 640x480 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : sw framerate cap requested (10000 us)
    : D3DProvider StartMode: smode 640x480x32 ; mode 640x480x32 (5 9 0 2D) ; 2d_surf_mode: 0
    : CreateDevice: res = D3DERR_DEVICELOST ; 640x480 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : CreateDevice (SW VP): res = D3DERR_DEVICELOST ; 640x480 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : sw framerate cap requested (10000 us)
    : D3DProvider StartMode: smode 1920x1080x32 ; mode 640x480x32 (5 9 0 2D) ; 2d_surf_mode: 0
    : CreateDevice: res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2
    : CreateDevice (SW VP): res = D3DERR_DEVICELOST ; 1920x1080 fmt=22 zfmt=75 cnt=1 ms=8 swap=1 fs=1 hz=0 pres=1 flags=2

  23. #3023
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    no video mode is managing to start, it seems. make sure your nvidia drivers are up to date, give the computer a full reboot and try again, if that won't fix it, try to force the windowed mode - edit cam_ext cfg with notepad or similar, find force_windowed, remove the semicolon from the start of the line and save the changes.

    if this is a laptop with intel/nvidia gpu combo, force ss2.exe to start on the nvidia card.

  24. #3024
    Member
    Registered: Aug 2016
    Location: NYC, The Real America.
    Thanks!
    It works now after I did a full reboot.

    I feel stupid now lol

  25. #3025
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    happens all the time.

Page 121 of 130 FirstFirst ... 21717681869196101106111116117118119120121122123124125126 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •