TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 36 of 113 FirstFirst ... 6111621263132333435363738394041465156616671768186 ... LastLast
Results 876 to 900 of 2816

Thread: TFix: unofficial patch for Thief1/Gold

  1. #876
    New Member
    Registered: Jan 2012
    Hello. I want to thank voodoo for the very good work in this project, it is really making me appreciate Thief on these days.
    Now I got a problem though. I finish Strange Bedfellows mission. On loading screen of "Into the Maw of Chaos" mission it stucks and goes back to W7, says "Thief2: The Metal Age has Stopped working".
    Now, since I'm playing Thief TDP, what's the matter? Sorry for the question but this is making me crazy.

    Note: Got the Sold Out version of TDP, with tfix 1.18e installed. Any clues about this?
    THanks in advance.

  2. #877
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    you should have a crash.dmp and thief.log in your thief folder - zip them up with winzip, upload to sendspace, and post the link. might be some resource problem with sold out, TDP has not been extensively tested (just double checked, no such problem on my orig TDP+official patch+TFix). we'll see.


    also, the error message is correct, as we are in fact running the T2 engine here.
    Last edited by voodoo47; 1st Feb 2014 at 05:52.

  3. #878
    New Member
    Registered: Jan 2012
    here's the link mate. thanks for the answer. Yea, maybe there is a problem with sold out edition

    http://www.sendspace.com/file/fvjpna



    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    you should have a crash.dmp and thief.log in your thief folder - zip them up with winzip, upload to sendspace, and post the link. might be some resource problem with sold out, TDP has not been extensively tested (just double checked, no such problem on my orig TDP+official patch+TFix). we'll see.


    also, the error message is correct, as we are in fact running the T2 engine here.

  4. #879
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    ok, repatch with TFix and deselect all mods. also disable EP2 if you are using it. lets see whether this will improve things or not.

  5. #880
    New Member
    Registered: Jan 2012
    Keeps on crashing even with all mods disabled. (T2 sky, water, etc.). Note that with previous version of Tfix 1.10, on that same level it worked, no crash.
    I hope I should not get the Steam version dude...

  6. #881
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    ok, looks like I will have to dig into the resources. make a copy of your entire thief folder, delete the movies and mods folders, and snd.crf (in res). zip the rest up (should be around 200MB, so quite manageable), get it over to sendspace, and send me the link.

  7. #882

  8. #883
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    a botched install. I have no idea how you've managed to do that (installed in program files maybe?), but you have leftover files in your root folder even though you have obviously patched up with TFix (that means something has prevented the installer from moving/renaming the files properly). delete all *.crf files, all *.dif files and the intrface folder from your Thief folder and the game will work properly. reinstalling the game into an unprotected folder and patching up with TFix should accomplish the same thing - in fact, I'd like you to try that, and see whether the files get cleaned up properly this time.


    //1.18f is up, it should clear the problem when applied on the botched install.
    Last edited by voodoo47; 2nd Feb 2014 at 12:45.

  9. #884
    New Member
    Registered: Sep 2007
    Alright so I've been playing Thief Gold for the first time and installed this patch along with the mods, but I'm having lighting issues in the missions.

    order of installation:

    (made sure VC++2008 was good, along with using the directx9 redistributable from june 2010)
    1. TFix 1.18e
    2. Sound Mod
    3. HDmod

    I'm using the Steam version. I made sure to turn auto-updates off for Thief Gold and turned steam off before installing everything.

    Bugs:

    In missions lighting is no longer dynamic. In areas where there are torches, sometimes they cast NO light at all, but when standing near said torch my light gem IS lit up completely as if there is light. Using a water arrow on torches also does not REMOVE the light it was casting.

    What is up with this, and how do I fix it? It makes a lot of missions impossible to sneak around, ruining the immersion.

  10. #885
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    restart the mission, and do not use any old saves. also, 1.18f is up.

  11. #886
    New Member
    Registered: Jan 2012
    Thanks voodoo, problem solved. Infact, when I uninstalled Thief, many files remained in \Thief folder, not only \SAVES files. I deleted all the files except saves, then did a clean install on a new folder,installed 1.18f. Worked smoothly and nicely.

    Thank you very much. Just killed the Trickster.

  12. #887
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    he is a (demi)god, so it's quite probable that he was not really killed - only his physical form was destroyed and he was banished back into the Maw dimension (which has then faded out of the Thief realm/dimension).

  13. #888
    New Member
    Registered: May 2013
    Well, Constantine bit the dust at least.

    It's great to see that TFix is still getting updates! It's good that Thief is getting the support it deserves even after all this time.
    A quick question on the mission fixes: the changelog isn't clear on this point, is it still possible to go out of bounds on maps like RttC and Training and generally go places the devs didn't intend for you to go? I'm all for fixing bugs that negatively affect somebody's experience, but I think that pushing the levels to their limits is half the fun of playing them again; it'd be a shame to see all that go away.

  14. #889
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    preventing this completely would require an enormous effort - basically, using invisible walls to seal off all parts of the levels which have sky, and I'm not doing that, but I do plan to fix some of the places where it's way too easy to do this, so in the future, you will have to work harder if you'll want to break the bounds.


    also, the updates are not going to stop anytime soon, there is enough work left to keep me busy for years.

  15. #890
    New Member
    Registered: Sep 2007
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    restart the mission, and do not use any old saves. also, 1.18f is up.
    Ok that seemed to solve the problem.

    One issue came up though when installing the new "f" patch. Normally Garret has two sound bites in the very first mission in the vanilla game and "e" patch. One, outside the mansion main entrance he talks to himself about the front gate not being a good option, and when you get to the well with the drunk guard, he again talks out loud jokingly saying "thanks, you sure made that easy" or something when you take the key from the drunk guard.

    I noticed those two sound bites did not even play at all when starting a brand new mission with the "f" patch.

  16. #891
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    there has been no change to the Bafford's mission, so there is no reason why this should be happening, but I will double check.

    //unable to replicate - works fine for me.
    Last edited by voodoo47; 7th Feb 2014 at 12:44.

  17. #892
    Member
    Registered: Nov 2003
    Location: Sheffield, UK
    New mirror see last post
    Last edited by Esme; 12th Feb 2014 at 06:45.

  18. #893
    New Member
    Registered: May 2013
    Those lines from Garrett appear fine for me on 1.18f.

    I also noticed that Garrett's "could you be any more helpful" line will trigger when you try to frob the drunk guard's key, even if it doesn't work (e.g. you try frobbing it from the front).
    Last edited by Solar Prominence; 7th Feb 2014 at 15:07.

  19. #894
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    that is slightly undesirable - will modify it sooner or later so it will be triggered only when the pick succeeds.

  20. #895
    New Member
    Registered: Sep 2007
    Its likely that I do not know how to trigger those sound bites, but just to make sure I did try a couple more times to just to see, but they never did play. I am new to this game too, first time ever but I'm just going through it now and not worrying about too much unless a game stopper bug happens, which hasn't so far.

  21. #896
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    I can imagine two reasons for this happening:

    -the fixed map file hasn't been copied properly (and you are still using the orig map). that would suggest running from a protected folder (program files).
    -the game is not able to find the sound. that would suggest either corrupted snd.crf, or, again, running from a protected location.

    are you running TG or T1? also, here is a link to 1.18e, repatch with that and see what happens (technically, the only difference between e and f are fixed starting areas of lost city and caverns, and an extra check that should make sure no leftover files are ever left in a T1 install). also, have you tried making a new, clean install? maybe you could do the same as spizzo83 and submit your entire (broken) install (movies excluded) for analysis?


    //retested with various setups, again, couldn't replicate the problem. any chance you have deactivated v-sync at some point? remember, with v-sync off, a lot of things that depend on physics collisions won't work properly..
    Last edited by voodoo47; 8th Feb 2014 at 13:35.

  22. #897
    New Member
    Registered: Sep 2007
    I'm not sure how to submit the entire corrupt install.

    Steps taken with a clean install:

    Note - Running Thief Gold (installed in the steamapps/common folder). I have Steam itself running on a hard drive I only use for installing games, so the steam folder itself is an unprotected folder. I also installed all the TFix patch and following mods with Steam shut off and "automatic updates" off for Thief Gold.

    Install Order

    1. Thief Gold
    2. Latest TFix Patch
    3. Extracted/Installed Sound Effects Enhance Mod in USERMODS/SFX/SND folder
    4. Installed EP2.crf in main Thief Gold folder
    5. Installed HDMOD which resides as in its own "HDMOD" folder in the main Thief Gold folder.


    I also just finished Mission 1 on Expert, took an hour, pretty fun. Anyways, I also noticed that the movie files following Mission 1 do not play at all. I went into the Thief Gold folder to actually see if there are more movie files and the game definitely did not play the movie for the second mission (the mines). I made sure I did not click twice or something by starting the mission over.

    However, I resolved it by turning Steam off - so it seems true that when steam is ON and having Thief Gold installed in Steam, steam itself causes issue somehow. I experimented again by turning steam ON and going into the settings to specifically turn off "Enable Steam Community In-Game" which turns off the steam overlay. THAT is what is actually causing the issues. Its the same thing that occurs with older games like Witcher 1.
    Last edited by TaskL; 8th Feb 2014 at 13:47.

  23. #898
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    Quote Originally Posted by TaskL View Post
    5. Installed HDMOD which resides as in its own "HDMOD" folder in the main Thief Gold folder.
    if you are using hdmod, you will not get the extra comments - those are exclusive to the TFix maps, which are not used when the hdmod is active. so everything is working properly.

    if your movies don't work, try using the static linked dll file available in the first post of this topic (drop it into your Thief folder). a reboot may be necessary.

  24. #899
    Member
    Registered: May 2009
    Location: Germany
    Interesting... I never noticed that static version of lgvid.dll.
    Sounds like the end for all issues around videos.
    Or is there a caveat, which is why it is not included by default ?
    Or is it still simply under public beta test and therefor considered to be a 'last resort'?

  25. #900
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    there shouldn't be any drawbacks, but as I can't test it properly (none of my testmachines have video playback issues), it's not part of the main package - basically, you should (probably) use it only when you really have to. better safe than sorry.

Page 36 of 113 FirstFirst ... 6111621263132333435363738394041465156616671768186 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •