TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Page 13 of 14 FirstFirst ... 3891011121314 LastLast
Results 301 to 325 of 329

Thread: T2Fix: An Unofficial Comprehensive Patch for Thief 2

  1. #301
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    try running windows in safemode, or maybe patch the game on a different computer and move the install to your main pc afterwards.

  2. #302
    Member
    Registered: Jun 2009
    Location: across the globe
    Quote Originally Posted by mcmike1489 View Post
    Depending on your system can play a part on why it didn't work the way it should in the first place. Always check the system requirements for your PC first.
    I don't think you've understood what I've been saying.

    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    try running windows in safemode, or maybe patch the game on a different computer and move the install to your main pc afterwards.
    Thanks for the Safemode mention; I tend to forget it's a thing these days with Windows 10 hiding everything behind its streamlined interface. It may very well have helped in getting the install to launch too.
    I didn't end up using it though, as I solved the rather particular problem myself, in a more thorough and widely applicable way:

    It did have something to do with my blocking certain unwanted windows services as I eluded to in my question.
    Turns out Windows Defender Smartscreen was still on, even though the service itself was disabled. This made it so that Defender couldn't actually pop up to notify me, so I couldn't override its blocking action by allowing the app through. It just silently blocked it from launching.
    I've regained access to Defender's options and turned off Smartscreen.
    T2Fix now installs swimmingly.

    I am a bit surprised that this is the first app (of many thousands which do work) that I've ever had this happen with, and although the circumstances are somewhat niche, I wonder if something shouldn't be done about it, like actually making it signed software that windows' mainstream service wouldn't block.

  3. #303
    Member
    Registered: Jul 2015
    Glad to hear you were able to fix your problem.

  4. #304
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    another mention of the Soulforge bug, with not installing the fixed resources solving the problem. would recommend having a second look, this really seems like something fishy going on.

  5. #305
    Member
    Registered: Jul 2015
    Sounds like one of the files either got deleted or corrupted. When this happens, simply re-install the game and patch. I know, it's a hassle, but it's the best way to fix all issues going on with your game.

  6. #306
    Member
    Registered: Mar 2015
    Quote Originally Posted by voodoo47 View Post
    another mention of the Soulforge bug, with not installing the fixed resources solving the problem. would recommend having a second look, this really seems like something fishy going on.
    I've taken another look at this, and while I am fairly certain that it is not the fixed missions that are the cause, it appears that installing the new multiplayer component will induce this behavior. This will also affect those who have installed the multiplayer executable manually without T2Fix. The new OSMs provided with multiplayer are supposed to be completely compatible with the singleplayer executable, but it appears that this is not the case with certain scripts, notably StdButton.
    This having been said, I have come up with a way to separate the multiplayer script modules from the originals and have them only loaded by the multiplayer executable, which will be implemented in the next version of T2Fix, hopefully coming very soon. Until then, this issue can be avoided by simply uninstalling the multiplayer component.

  7. #307
    Member
    Registered: Jul 2015
    Sounds good, can't wait! Have a Happy New Year!

  8. #308
    Member
    Registered: Oct 2019
    Location: Poland
    As Le Corbeau him/herself wrote in the the actual Readme file:

    Extracting "mp.zip" will overwrite some original OSM files with multiplayer compatible versions. These
    updated OSMs still work with the singleplayer game. If you're not comfortable with that, you can make
    a separate copy of your entire game directory and install multiplayer in the copy instead. That way
    you have dedicated single- and multi-player installs.
    That's probably the best idea to not create too much of a mess with such kind of very beta (alpha more like) features coming into play. For a clean NewDark i only ever install the engine update and contrib libraries, and call it done myself. If i want to experiment with very nonstandard stuff like multiplayer mode, or even just have a DromEd enviromnent, i dedicate a separate copy of Thief installation for that purpose solely.

    That's also why i'm not a user of automated update tools like T2Fix, since they don't always give full choice to the user/inform them properly about the actions taken (unless T2Fix has a log? I'm not sure). I would suggest making it optional to install the MP components at all in T2Fix, though i guess this issue is solved now, seeing that Jax64 is going to implement separate module loading.

  9. #309
    Member
    Registered: Mar 2015
    I am not sure that you understand the situation. Multiplayer is in no way forced upon users of T2Fix. In fact, because it is beta software, a warning is given and it is not selected by default in any presets; it must be explicitly chosen in order to be installed. The only component that T2Fix requires installing is NewDark, for rather obvious reasons.

    You are, of course, free to choose whatever you please in the way of patches, but for many common purposes the NewDark archive and libraries alone are not sufficient. I cannot speak for other utilities, but in the case of T2Fix, only what is selected on the component selection page is installed. I see no valid reason to withhold this information from the user.

  10. #310
    Member
    Registered: Oct 2019
    Location: Poland
    Oh, right I assumed that everything gets installed without user's explicit choice, that's my bad, I retract what I said, thanks for clarification

  11. #311
    Member
    Registered: Oct 2017
    Next time it is advised to actually try and install t2fix yourself to see what options are and aren't checked off

  12. #312
    Member
    Registered: Oct 2019
    Location: Poland
    It wasn't the smartest thing on my side, to assume that T2Fix doesn't inform the user properly/lets them install the components selectively, not denying that.

    As for trying it myself - no point in it really, with me already having installed everything I need manually

  13. #313
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Eastern Europeans just assume they won't be given a choice.

  14. #314
    Member
    Registered: Oct 2019
    Location: Poland
    No idea about eastern Europe, never lived there

  15. #315
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Quote Originally Posted by Meowdori View Post
    No idea about eastern Europe, never lived there
    Quote Originally Posted by Meowdori
    Location: Poland
    (X) Doubt

  16. #316
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    in Soviet Russia, a patcher installs you.

    Poland is technically Central Europe - people from that region are usually not too happy when pegged as Eastern Europeans.

  17. #317
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Damn you, now I had to do research. It appears there are differing opinions on this. The United Nations geoscheme doesn't have the concept of Central Europe, so Poland is classified as Eastern Europe.

  18. #318
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    weell, a map that classifies Kamchatka as Eastern Europe might be off for just a tad. good thing you guys bought Alaska awhile ago, as you'd be having Eastern Europe in North America if that weren't the case, apparently.

  19. #319
    Member
    Registered: Dec 2011
    Location: Ferrol - Spain
    Well the truth is that London, Amsterdam or Berlin are in the south of Europe in latitude if you cut the continent in half.

  20. #320
    Member
    Registered: Mar 2015
    T2Fix 1.27b is now available in the first post. Thief2 Fixed 1.3b and the latest release of T2FMDML are the most notable additions.

    Code:
    T2Fix 1.27b
    
    Changelog:
    
    -Updated Thief2 Fixed to 1.3b
    -Updated T2FMDML to Release 2
    -Separated Thief 2 Multiplayer script modules to avoid compatibility issues
    -Subtitles are now configured in cam_ext.cfg rather than user.cfg
    -Fixed EP's elevbut.bin
    -Fixed scripts
        -LoadUp and Tally
        -TrigRoomDeposit
        -ZombieRegen
        -TrapTeleporter
        -VersionCheck (Public Scripts)
    -tnhScript is now loaded by default
    -Significantly reduced size of the setup executable
    -Changes to the Wizard Form:
    	-Added 'Advanced Options' page that accessible from the Components selection page
    -Various minor changes

  21. #321
    Zombified
    Registered: Sep 2004
    ZombieRegen fixed? can you elaborate? sounds like something I should copy over into TFix as well.

  22. #322
    Member
    Registered: Mar 2015
    The ZombieRegen fixed script is intended to accommodate for Thief 2's zombie types, as this particular script controls the addition of the meta property linking to the zombie parts when slain. The original script was not modified with this in mind. This fix is not necessary in Thief or Thief Gold because these types do not exist.

  23. #323
    Member
    Registered: Dec 2011
    Location: Ferrol - Spain
    Just been taking a look at your newly released T2Fix version.
    In my previous installation I had a file darkhooks.dll. That file is no longer required or it didnīt have to be in there in any way?

    miss14.miss.dml has a typo here:
    //Previous Cargo

    also I see this but I donīt know if itīs a typo or that syntax is correct:
    ObjProp 1193 "AI_Converation"

  24. #324
    Member
    Registered: Mar 2015
    Yes, that file was used by GayleSaver's scripts, which are not included in T2Fix due to the fact that the Public Scripts have replacements for all of them, thus rendering it unnecessary.
    The syntax of that particular DML is correct.

    Quote Originally Posted by bassoferrol View Post
    miss14.miss.dml has a typo here:
    //Previous Cargo
    Yes, you are correct. While somewhat irritating from my perspective, this will not cause any visible issues, as it is only a comment intended to identify the DML should it need to be edited.

  25. #325
    Member
    Registered: Dec 2011
    Location: Ferrol - Spain
    Whatīs a1cut.bin, aflin1.bin and many others in obj folder (RESPATCH).
    I know that many of them refer to banners but for example a1cut.bin is not even in the original Thief2.
    What do they do?

Page 13 of 14 FirstFirst ... 3891011121314 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •