TTLG|Thief|Bioshock|System Shock|Deus Ex|Mobile
Results 1 to 14 of 14

Thread: Searches not working

  1. #1

    Searches not working

    You guys are probably aware of this, but searches don't seem to be working atm. I'm getting this error:

    connection to 127.0.0.1:9312 failed (errno=10061, msg=No connection could be made because the target machine actively refused it.)

  2. #2
    Member
    Registered: Aug 2002
    Location: Maupertuis
    I'm glad it's not on my end. Linux has introduced me to all sorts of exotic bugs, so that was my first guess.

  3. #3
    Member
    Registered: Jan 2014
    Same here, I wanted to find a guide/walkthrough for The Builder's Paradise but I kept getting that error.

  4. #4
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Apologies for the delay in getting to this. Our search process had not started up correctly, now fixed.

  5. #5
    New Member
    Registered: Jun 2017

    The error is back

    I'm getting the error again. (I've just tried searching for "shadow bug" in the search field near the top right corner of the page.)

    Edit: It looks like it happens regardless of what I search for and which forum/thread I'm browsing.

  6. #6
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Thanks for the heads-up, will sort this out later today

  7. #7
    Member
    Registered: Feb 2002
    Location: In the flesh.
    Yep. Search error is back. Actually this makes me nostalgic about the old days when the whole site would go down and we would all go to the Eidos forum.

  8. #8
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Should be sorted again. Underlying cause looks to be database load and something I'll have to dig into.

  9. #9
    Member
    Registered: Feb 2002
    Location: In the flesh.
    Yours is such a thankless job, so for what it's worth... thank you.

  10. #10
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    You have just demonstrated that it isn't always a thankless job and for that I'm appreciative

  11. #11
    ZylonBane
    Registered: Sep 2000
    Location: ZylonBane
    Aand... unsorted. The same error is back.

  12. #12
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    The fundamental issue is that the search backend (sphinx) needs to be updated - it's been stable for many years but it is encountering issues with database rotation that appear to be fixed in more recent versions. I imagine the issue with the search failing yesterday was related to a server restart that was required due to an expiration of a letsencrypt root certificate in order to force the web server to point to the correct chain.

    As an interim measure I can kick the search process off again if it goes wrong but will find an appropriate time to do the update to the latest version.

  13. #13
    New Member
    Registered: Apr 2017
    Location: Munich Germany
    yes, please upgrade sphinx as soon as you can. Not being able to search is getting me down. Maybe you'll find some time this weekend? If you need any assistance, I've some experience with the sphinx engine (albeit more than 5 years ago). But I imagine an upgrade should be more-or-less straight-forward. Anyways, thanks for looking into it/fixing it. Keep on taffin'

  14. #14
    Administrator
    Registered: Oct 2000
    Location: Athens of the North
    Thanks for the kind offer - unfortunately the difficulties don't lie with sphinx directly but with the integration with the forum. It's something that I have some time this week to get to and will keep nudging it back into life in the meantime if it's being problematic.

    Edit: updated version working well in test environment and plan to roll out next week
    Last edited by Al_B; 15th Oct 2021 at 16:17. Reason: Update

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •